Af - 07/08-14 23:16

18-årige Robin: Hjælp! Min mor ligger i respirator i Tyrkiet18-årige Robin: Hjælp! Min mor ligger i respirator i Tyrkiet

Robin Astrup Hougaard appellerer til den danske befolkning om at hjælpe hans mor, der er indlagt i Tyrkiet - forsikringen har nemlig lukket kassen i.

storybild

Robin Astrup Hougaard sammen med sin mor, der lige nu har brug for en maskine til at trække vejret for hende. (Billede: Privatfoto)

Det skulle have været en hyggelig solskinsferie, da Hanne Astrup Tornvig i søndags rejste til Tyrkiet med en veninde. Men i stedet er den 39-årige mor blevet indlagt med en sjælden lungesygdom på et privathospital i Alanya. Tilstanden er kritisk.

Hjemme i Danmark sidder Hannes eneste barn, 18-årige Robin Astrup Hougaard. Han frygter det værste for sin mor, som han bor alene med. Men hun har ingen mulighed for at komme hjem. Hannes forsikringsselskab har valgt at smække kassen i - de vil hverken betale for behandling eller hjemtransport.

- Det påvirker mig rigtig meget, og det frustrerer mig virkelig med forsikringen. Min mor betyder alt for mig, så jeg vil selvfølgelig gøre alt i min magt for at få hende hjem, siger Robin Astrup Hougaard til mx.dk.

Hanne Astrup Tornvig lider af en sjælden, kronisk lungesygdom, der gør hende ekstra udsat for at få infektioner i lungerne. Men hun har levet med sygdommen i mange år, og det har aldrig holdt hende fra at rejse. Inden denne ferie tog hun endda forbi vagtlægen, der gav hende en forebyggende tredageskur - bare for at være på den sikre side.

Blev syg i flyet
Men i flyet på vej til Tyrkiet fik Hanne det dårligt. Hun havde problemer med vejrtrækningen, men det lagde sig igen, da de landede. Og første nat i Alanya forløb også fint, men på andendagen blev det slemt igen. Hun blev hasteindlagt på et hospital efter at have opsøgt en læge.

- Her blev hun dårligere og dårligere og kunne ikke være i sin egen krop, har jeg fået fortalt. Så de puttede hende i kunstigt koma, siger Robin Astrup Hougaard.

Han fik nyheden i tirsdags af sin morfar, der var blevet underrettet af morens veninde.

- Jeg gik helt ned. Jeg mistede en søster for ti år siden, så min mor og jeg har altid haft et helt specielt forhold til hinanden. Vi har altid boet alene sammen, og hun har altid hjulpet mig gennem svære tider, fortæller han.

Robins mor er blevet overflyttet til et privathospital, da man ikke kunne behandle hende tilstrækkeligt på det andet hospital. Her er hun i skrivende stund ved bevidsthed, men hun er afhængig af en respirator til at trække vejret for hende.

Ingen hjælp fra forsikringen
Og for at gøre det hele værre fik Robin i dag at vide, at Hannes rejseforsikring ikke vil betale mere for hendes behandling. Hun har ikke indberettet, at hun lider af en kronisk sygdom, lyder det. Men det er noget vrøvl, siger Robin - det fortalte hun dem sidste år.

- Min mor rejser meget - typisk et par gange om året - og jeg er sikker på, hun fortalte dem sidste år, at hun har den her kroniske lungesygdom, siger han.

Robins morfar har undersøgt, hvad det vil koste at få transporteret Hanne hjem i hendes nuværende tilstand. Mindst 300.000 kroner, løber det sig op i. Plus regningen fra hospitalet.

- Der er jo ikke nogle normale mennesker, der har 300.000 kroner liggende. Jeg vil gerne have min mor hjem i live. Jeg er 18, min mor er 39 og jeg har ikke lyst til at miste hende nu. Jeg har bare behov for at jeg snart kan se hende, siger Robin.

Hjælp!
Han har nu startet en indsamlingsgruppe på Facebook, hvor han beder om økonomisk støtte til at han kan få sin mor hjem. På få timer er gruppen vokset til over 1.000 medlemmer, og Robin fortæller til mx.dk, at der allerede er flere, der har støttet.

- Det er jeg utroligt taknemmelig for. Jeg håber på, der er flere, der vil hjælpe, for det er rigtig mange penge at skulle samle sammen, siger han.

Du kan støtte Robin og hans mor og sprede budskabet via dette link.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anders Fogh med hård udmelding: Det...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hans Pilgaards store drøm går i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx