Af Lars Dinesen - 14/11-17 22:40

Tænketank: Indbrud er reelt blevet en straffri forbrydelseTænketank: Indbrud er reelt blevet en straffri forbrydelse

​Knap tre procent af alle anmeldte indbrud i 2016 førte til dom, viser en ny analyse fra tænketanken Kraka.

storybild

Rigspolitiet erkender, at man ikke er tilfreds opklaringsprocenten.

Det skriver Berlingske onsdag

Det er langtfra enestående, at indbrudstyve slipper godt fra deres forehavende. Det viser en analyse baseret på tal fra Danmarks Statistik, som Tænketanken Kraka har lavet. Tænketanken har analyseret, hvor stor sandsynlighed, der er for at blive straffet for forskellige former for kriminalitet, skriver Berlingske.

Sandsynligheden for at blive straffet for ejendomsforbrydelser er markant lavere end sandsynligheden for at blive straffet for vold. Blandt andet viser undersøgelsen ifølge Berlingske, at det sidste år kun var omkring tre procent af alle anmeldte indbrud i private hjem, der førte til domsfældelse.

»Analysen viser, at man reelt kan tale om straffrihed ved bestemte forbrydelser,« siger Jens Hauch, vicedirektør i Kraka med ansvar for tænketankens analysearbejde, til Berlingske med henvisning til bl.a. indbrud i beboelse, virksomheder, forretninger og biltyverier.

Han fortæller, at problematikken stiller regeringen i et trilemma:

»Enten kan de vælge hårdere straffe, hvilket kan stride mod proportionalitetsprincippet. De kan vælge at prioritere at opklare sagerne højere, men det er dyrt. Til slut kan de vælge at leve med den lave sandsynlighed for straf,« siger han til Berlingske.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Burgerrestaurant får tredje sure...
bt.dk
Karin i chok over brutalt overfald på...
bt.dk
Ups! Chelsea-træners telefon ringer...
bt.dk
Nu bekræfter han: Hitsanger er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx