Af Ritzau - 27/10-16 22:51; Opdateret: 28/10-16 11:21

Plan til 300 millioner skal genvurdere folk på kontanthjælpPlan til 300 millioner skal genvurdere folk på kontanthjælp

Minister vil have afklaret situationen for 35.200 personer, der har været på kontanthjælp i over fire år.

storybild

Hvis kontanthjælpsmodtagere kan arbejde, skal de i gang med et 13 ugers forløb, som kan skaffe dem en eller anden form for reelt arbejde. Ellers skal de i fleksjob, på førtidspension eller i ressourceforløb, siger beskæftigelsesministeren. (Billede: Free/Www.colourbox.com)

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) vil bruge 300 millioner kroner på at afklare situationen for de 35.200 kontanthjælpsmodtagere, som har fået ydelsen i mindst fire år.

- Det, der er vores projekt, er, at man kigger bunkerne igennem for dem, der har været på kontanthjælp i mere end fire år og gør noget ved det.

- Noget, der er holdbart og relevant enten i forhold til beskæftigelse, i forhold til støttebeskæftigelse eller et andet forsørgelsesgrundlag, siger ministeren i TV Avisen.

Kan kontanthjælpsmodtagerne arbejde, skal de i gang med 13 ugers forløb, som skal skaffe dem en form for reelt arbejde.

De, der ikke kan, skal ifølge DR Nyheder videre i fleksjob, på førtidspension eller i ressourceforløb.

Dansk Socialrådgiverforening kalder ministerens forslag "en gratis omgang".

- Vi kommer ikke til at se ret mange, der kommer på førtidspension eller i ressourceforløb på grund af det her.

- Det ville kræve, at ministeren lavede loven om, og det gør han ikke, siger Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening, til DR Nyheder.

Danske Handicaporganisationer (DH) ser positivt på forslaget.

- Det er godt, at der gøres noget for disse mennesker. Men vi kunne have tænkt os, at det var gjort inden kontanthjælpsloftet. Det positive er, at disse mennesker nu får en afklaring, siger DH-formand Thorkild Olesen til Ritzau.

Kommunerne må afklare, om handicappede, der har levet på kontanthjælp i over fire år, skal flyttes til fleksjob, førtidspension eller andet, mener han.

- Det håber jeg, at kommunerne får mulighed for. Ellers er det en tom gestus, siger Thorkild Olesen.

Tusinder af handicappede har levet af kontanthjælp i over fire år. Danske Handicaporganisationer omfatter sindslidende, syns- og hørehæmmede og fysisk handicappede, oplyser formanden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx