Af - 18/09-13 23:29; Opdateret: 19/09-13 09:26

Spar over 20.000 kroner på din bilforsikringSpar over 20.000 kroner på din bilforsikring

Metroxpress har gennemgået forsikringsselskabernes priser på lovpligtige ansvarsforsikringer til unge og afslører vanvittige prisforskelle.

storybild

En Peugoet 206 er den mest populære brugtbil til under 50.000 kroner (Billede: Polfoto)

Hvis man som 18-årig står foran at købe sin første bil, er der god grund til at se sig om efter en god pris på den lovpligtige ansvarsforsikring.

Med en forskel på over 26.000 kroner årligt på forsikring af bilen – uden kaskoforsikring - er der mange penge at spare.

Ifølge Danmarks største brugtbilsside, bilbasen.dk, er den mest populære bil til under 50.000 kroner en Peugoet 206.

Metroxpress har gennemgået priserne hos fem store selskaber for at ansvarsforsikre dette oplagte bud på en førstegangsbil.

Mens Topdanmark kan klare opgaven for 7.724 kroner, tager Codan svimlende 33.819 kroner for samme varer.

At forskellen er så stor overrasker i Forbrugerrådet.

- Jeg synes det er en høj pris taget betragtning af, at den er lovpligtig og skal tilbydes, siger jurist Mads Mølgaard Braüner og fortsætter:

- Det kan kun være udtryk for én ting: Codan ønsker ikke at have den kunde i butikken. Men lige præcis her, hvor det er en ansvarsdækning, der bør de se deres samfundsansvar i øjnene, lyder det.

Hos Codan er man angiveligt overrasket over at være den absolut dyreste. Her er forklaringen, at man inddeler kunderne i små grupper, som er baseret på eksempelvis alder.

- Én af grupperne er de 18-årige. De laver mange og dyre skader, siger chef for bilforsikringen i Codan, Mads Foged og afviser at Codan bevidst udelukker de unge.

- Vi synes også, at den pris er voldsom høj. Det giver anledning til at revurdere, hvorfor det er sådan. Vi har ikke nogen intention om at være uattraktive, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespiller kendt fra DR-satsning...
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx