Af Ritzau - 03/03-17 09:57; Opdateret: 03/03-17 11:26

Anklager tiltaler syv i Danmarks største sag om bestikkelseAnklager tiltaler syv i Danmarks største sag om bestikkelse

Syv personer og it-selskabet Atea er tiltalt i danmarkshistoriens største bestikkelsessag.

storybild

Sagen mod syv personer og et it-selskab, der er tiltalt for 1,2 millioners bestikkelse, vil blive ført i Retten i Glostrup. (Arkivfoto) (Billede: Per Johansen, Pressefoto, Domstolsstyrelsen)

Offentligt ansatte er mistænkt for at have modtaget rejser til blandt andet Dubai og Las Vegas og middage på gourmetrestauranter.

Omfanget af bestikkelse og underslæb i danmarkshistoriens største bestikkelsessag løber op i 1,2 millioner kroner. Det meddeler Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

Torsdag erfarede Børsen, at bagmandspolitiet har valgt at tiltale syv personer og Atea som selskab for bestikkelse.

Statsadvokaten for SØIK skriver i en pressemeddelelse fredag, at syv personer og et it-selskab er blevet tiltalt for bestikkelse og underslæb.

- Det er en særlig sag, der tilsyneladende viser en tæt forbindelse mellem de offentligt ansatte og det private selskab, skriver chefanklager Steen Bechmann Jacobsen i en pressemeddelelse.

Fire personer i it-selskabet har ifølge anklageskriftet stået bag bestikkelse. Tre offentligt ansatte, som har haft betroede stillinger i en offentlig myndighed, er tiltalt for at have modtaget bestikkelse.

Ifølge Børsen drejer det sig om ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet. Ud over rejser, hotelophold og gourmetmiddage skal de ifølge avisen have fået rabatter på it-udstyr og rødvin.

Koncernchef i Atea Steinar Sønsteby beklager sagen i en pressemeddelelse.

- Atea har nultolerance over for korruption, og det er mit ansvar som koncernchef at sikre, at Atea Danmark er et trygt selskab at samarbejde med, skriver han og understreger, at de tiltalte ikke længere arbejder i selskabet.

Retssagen vil blive ført ved Retten i Glostrup. Det er endnu ikke planlagt, hvornår den vil finde sted.

Sagen begyndte i maj 2015, hvor Region Sjælland anmeldte mulig bestikkelse til politiet. Anmeldelsen førte til anholdelser og ransagninger måneden efter. I en periode var seks personer varetægtsfængslet.

I alt 22 personer er tiltalt i sagskomplekset. Der er faldet dom i otte sager, hvor seks personer er blevet dømt. To personer er blevet frikendt. Flere af sagerne er anket. I 19 sager er sigtelsen frafaldet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Lastbilchauffør filmede gal handling...
bt.dk
Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
Fra i dag kan du køre over Storebælt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx