Af - 12/05-15 09:02; Opdateret: 12/05-15 12:49

Yderligere 88 bus-årskort givet til politikere ved en fejlYderligere 88 bus-årskort givet til politikere ved en fejl

Frikorts-rodet hos Midttrafik, der i strid med reglerne i årevis har givet ex-politikere gratis buskort, er mere end dobbelt så stort som det først viste sig.

storybild

Sådan ser det ud når almindelige mennesker sætter et klippekort i Midttrafiks klippekortautomater. Det har 23 politikere dog ikke skulle bekymre sig om. De kørte nemlig gratis, oplyser Midttrafik. Arkivfoto. Derudover er der lanceret et off-peak klippekort, som er billigere end det normale og som skal fŒ folk til at tage busserne uden for myldretiden. Vi skal i byen for at sp¿rge, hvad folk synes om stigningerne og sp¿rge om de kan ¾ndre vaner pŒ baggrund af billigere billetter. Vi starter pŒ Gr¿ndalsvej og tager en bus sammen. Gr¿ndalsvej 3, viby. (Billede: Holm Ditte Lysgaard)

I sidste kunne metroxpress fortælle, at der i strid med reglerne var givet mindst 60 bus-årskort som gav 19 ex-politikere mulighed for at køre gratis i busserne i Aarhus. Nu viser en ny aktindsigt i selskabet så, at der er givet yderligere 88 årskort i strid med reglerne, når man kigger helt tilbage til 2007, hvor bestyrelsen besluttede at politikerne ikke måtte få gratis busrejser. Derudover er fire ex-politikere føjet til modtagerlisten.

Politikere får gratis buskort i strid med reglerne
Politikere får gratis buskort i strid med reglerne

”Jeg kan ikke komme med nogle undskyldninger eller gode forklaringer. Det er i administrationen, der er sket en fejl, det er sjusk, og det er manglende kontrol,” lyder det fra vicedirektør i Midttrafik Mette Julbo.

Er du interesseret i flere afsløringer fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Ifølge Midttrafiks kundecenter koster et årskort, som gælder i hele Aarhus 10.440 kroner. For de 148 årskort giver det gratis busbilletter for samlet set 1.545.120 kroner.

Politikere får gratis busbilletter – chauffør gennem 36 år skal betale
Politikere får gratis busbilletter – chauffør gennem 36 år skal betale

De gratis busrejser er blevet skarpt kritiseret af selskabets bestyrelse. En revisionsundersøgelse af problemet er lige på trapperne, forklarer videdirektøren.

Bus-bosser raser over gratis politiker-frikort:  Dybt problematisk
Bus-bosser raser over gratis politiker-frikort: Dybt problematisk

”De første meldinger fra revisorerne tyder på, at der intet ulovligt er sket, men at der har manglet kontrol i vores systemer. De er nu i gang med at undersøge om der skal betales skat af årskortene samt hvordan vi fremover sikrer at det ikke sker igen.”

​​​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx