Af - 16/11-15 04:00; Opdateret: 16/11-15 06:14

Politisk flertal: Kriminelle asylansøgere skal hjem med første flyPolitisk flertal: Kriminelle asylansøgere skal hjem med første fly

242 asyl-søgere er på fire år dømt for vold, voldtægt og røveri. Et flertal uden om regeringen vil udvise asylansøgere, så snart de dømmes for alvorlig kriminalitet.

storybild

Et flertal i Folketinget vil strakshjemsende asylansøgere, så snart de modtager en dom for alvorlig kriminalitet. (Billede: Polfoto)

Asylsøgere, som dømmes for alvorlig kriminalitet, skal sendes med første fly hjem. Det mener et politisk flertal uden om regeringen, skriver metroxpress.

242 asylsøgere er dømt for alvorlig kriminalitet i perioden 2010 til 2013 – 7 for voldtægt, 55 for røveri og 180 for vold – viser et svar fra justitsministeren. Tre asylsøgere fra Eritrea blev i oktober sigtet for voldtægt af en anden asylansøger i Hjørring.

I dag indgår domme i asylsager, der dog får lov til at fortsætte. Men asylsager skal stoppes, så snart man dømmes, mener DF’s gruppeformand, Peter Skaarup:

- Alt, alt for mange asylsøgere bliver dømt for vold og voldtægt. Når man bliver dømt for alvorlig kriminalitet, så bør ens asylsag afbrydes med det samme, og man skal øjeblikkeligt sendes ud af Danmark, siger han til metroxpress.

S: Regeringen sender regningen ud i kommunerne
S: Regeringen sender regningen ud i kommunerne

Partiet foreslog i 2013, at asylsøgere dømt for kriminalitet mistede muligheden for at anke sin sag. Det blev dengang stemt ned. Socialdemokraterne vil se på emnet igen:

- Begår man alvorlig kriminalitet, har man intet at gøre i Danmark. Så vi vil gerne se på om man kan afbryde asylbehandlingen straks og sende dem hjem, siger retsordfører Trine Bramsen, der dog peger på, at nogle af dem vil vi ikke kunne sende hjem, da de kommer fra lande, hvor de risikerer tortur og dødsstraf.

Retsordfører Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance skriver, at ‘LA har den holdning, at en asylproces automatisk afbrydes, hvis man dømmes for kriminalitet.’

Lejr til asylansøgere: Teltene er allerede på vej
Lejr til asylansøgere: Teltene er allerede på vej

Det var ikke muligt at få en kommentar fra integrationsminister Inger Støjberg (V).


LÆS OGSÅ: Norge vil kunne afvise asylsøgere ved russisk grænse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx