Af - 13/05-15 06:50

Toldere afslører flere smuglere med pistolerToldere afslører flere smuglere med pistoler

Skat fandt pistoler, knojern og kastestjerner i flere hundrede danskeres kufferter og pakker fra udlandet sidste å. Alt for nemt at smugle våben til Danmark, siger toldformand.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Frank Chmura)

Hundredvis blev sidste år taget på fersk gerning i at forsøge at smugle våben til Danmark.

Toldere fandt således 90 skydevåben eller dele til skydevåben i 2014, når de undersøgte folks tasker i lufthavne eller pakker sendt fra udlandet.

Året før var tallet 33 skydevåben.

Skydevåben bliver ofte sendt fordelt på flere pakker for at komme igennem kontrollen.

Oven i det fandt Skats toldafdeling sidste år 38 slagvåben, 109 stikvåben og 602 andre våben, fortæller underdirektør Preben Buchholtz fra Skat.

Færre ghetto-unge begår kriminalitet
Færre ghetto-unge begår kriminalitet

- Vi tager et stigende antal våben i Skat, også selv om en del af stigningen skyldes, at vi nu opgør det på en anden måde. En del våben som knojern, knive og kastestjerner har folk med fra udlandsrejser som souvenirs, men der er også folk i det kriminelle miljø, der forsøger at tage våben med, siger han.

Han fortæller, at tolderne arbejder sammen med kollegaer i Norge og Sverige for at stoppe våbensmuglingen. Senest afholdt man en fælles operation i marts.

Ifølge formanden for Dansk Told & Skatteforbund, Jørn Rise, skal der mindst bruges dobbelt toldere i forhold til de 150, som i dag arbejder med smuglerikontrol.

BLOG: DFs unge håb -Grænsekontrol NU!
BLOG: DFs unge håb -Grænsekontrol NU!

- Det er alt for nemt at smugle våben til Danmark. Rockere og terrorister kan let få fat i våben i dag. Hvis bare vi var lige så mange toldere som i Norge eller Sverige, ville det være langt sværere, siger han.

Det svenske toldforbund har tidligere kaldt det ‘beklageligt, at Danmark ikke har flere toldere.’ Øresundsbroen er nemlig hovedruten for våben og narko ind i Sverige.
Venstre har foreslået, at bruge 55 millioner kroner mere på grænsekontrol.

- Jeg kan sige, at der skal være et betragteligt antal flere toldere, hvis vi skal have stoppet smugleriet af våben til Danmark, siger retsordfører Karsten Lauritzen.

LÆS OGSÅ: Toldere konfiskerer langt mere syntetisk narko end tidligere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
'Diverse mænd har skrevet til mig, at...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Kim Walls danske kæreste: Hun var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx