Af - 09/01-14 10:53; Opdateret: 09/01-14 11:07

Løkkes spindoktor smutter - her er afløserenLøkkes spindoktor smutter - her er afløseren

Journalisten Mikael Børsting siger farvel til jobbet som særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen.

storybild

Mikael Børsting (til venstre) ser til, mens Lars Løkke bliver interviewet. Nu søger Børsting nye udfordringer. (Billede: Polfoto/Jens Dresling (arkiv))

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens særlige rådgiver Mikael Børsting, har sagt sit job op for i stedet at blive direktør i et kommunikations- og lobbybureau.

Det sker efter længere tids rygter på Christiansborg om, at spindoktoren var på vej væk fra Venstre.

Så meget tjener regeringens spindoktorer
Så meget tjener regeringens spindoktorer

Rygter, der for alvor svirrede, da den såkaldte GGGI-sag var på sit højeste. Da Løkke holdt sit meget omtalte maraton-pressemøde, var Børsting nemlig på ferie, og mange iagttagere var overraskede over, at rådgiveren ikke droppede rejsen, når hans chef var ramt af så alvorlig en sag.

Kontrovers om rejsesag?
Derfor blev der spekuleret i, om Løkke og Børsting var uenige om håndteringen af den meget omtalte sag, hvor Venstre-formanden blev kritiseret for at flyve på første klasse for bistandsmidler. Børsting roser dog sin snart tidligere chef:

- Det har været en fornøjelse at arbejde tæt sammen med Lars Løkke Rasmussen og resten af Venstres ledelse og ansatte, siger han i forbindelse med sin afsked.

Danskerne: Rejse-Løkke er årets skandale
Danskerne: Rejse-Løkke er årets skandale

Børsting har arbejdet for Løkke og Venstre i fire år, men skal nu være public affairs direktør i kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese. Inden han kom til Venstre var han Christiansborg-journalist på Politiken.

Venstre har endnu ikke meldt ud, om der skal ansættes en erstatning for Børsting, men ifølge TV2 News er det allerede besluttet at gøre Venstres nuværende pressechef Christian Hüttemeier til rådgiver for Løkke. Også han har en fortid som politisk reporter på Politiken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx