Af - 27/01-16 09:55; Opdateret: 27/01-16 14:08

Så mange danske mænd bruger deres underbukser flere dage i trækSå mange danske mænd bruger deres underbukser flere dage i træk

I en ny dansk undersøgelse afslører mænd og kvinder, hvor ofte de skifter underbukser. Skifter du ikke hver dag kan du få urinvejsinfektion, siger hygiejne sygeplejerske.

Bildstrecke im Grossformat »

I en ny undersøgelse angiver mere end hver fjerde mand, at de bruger deres underbukser i to dage eller mere før de ryger i vaskekurven. Kilde: En undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Hvor mange dage har du tænkt dig at gå rundt i de underbukser, du har på lige nu?

Et simpelt spørgsmål, men svarene fordeler sig forskelligt, alt efter hvilket køn man spørger.

Mere end hver fjerde af de mandlige deltagere i en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Metroxpress, svarer, at de går med deres underbukser i to dage eller mere, før underhylderne ryger til vask. Det samme gælder kun for 11 procent af kvinderne.

Man skal skifte en gang i døgnet. Det burde man have lært hjemmefra. Nogle dryppr tis i deres underbukser efter få timer, og så er de allerede ulækre der. Det er en uappetitlig signalværdig at gå rundt med beskidte underbukser.
Det siger hygiejne sygeplejerske Suzanne Pollas, der arbejder på mikrobiologisk afdeling på Hvidovre Hospital.

Ekspert: Derfor bør du ikke sove med underbukser
Ekspert: Derfor bør du ikke sove med underbukser

Hun forklarer, at der hurtigt bliver varmt omkring underlivet, og det giver de bedste forhold for bakterier. Bakterier, der kan give grobund for, at man får urinvejsinfektion.

- Hvis du ikke skifter underbukser hver dag, foreligger der en mulighed for, at du får urinvejsinfektion. Det sker, hvis bakterierne kravler op langs ens urinrør, siger Suzanne Pollas.

Ekskæreste tager hævn: Sælger hans sure underbukser i genial annonce
Ekskæreste tager hævn: Sælger hans sure underbukser i genial annonce

At mændene er dårligere end kvinder til dagligt at skifte underbukser skyldes ifølge sexolog Jakob Olrik ikke, at mænd er mindre nervøse for bakterier eller urinvejsinfektioner for den sags skyld. Forklaringen ligger i de to køns opdragelse.

- Piger er vokset op med, at de skal være rene og pæne med sløjfer i håret, mens drenge gerne må lege med jord og få blodsår på knæet, siger Jakob Olrik.

Jens Rohde i underbukser jagtede tyv med farveblyant og fjernbetjening
Jens Rohde i underbukser jagtede tyv med farveblyant og fjernbetjening

Han er overrasket over, hvor stor en andel af mændene, der napper et døgn mere med deres brugte underbukser. Dog har mændene ifølge Jakob Olrik også mere kontrol over deres underlivsvæsker:

- Kvinder har flere væsker dernede. I nogle perioder bløder det fra underlivet, og der kommer skedesekret ud af deres underliv. Mænd går ikke på samme måde rundt og klatter sæd, siger han og understreger, at det langt fra er hver gang, en mand bliver ophidset, at han udskiller præ-sæd.

Nu er de her: Underbukser med baconduft!
Nu er de her: Underbukser med baconduft!

LÆS OGSÅ: Med disse bukser kommer dine prutter aldrig til at lugte mere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx