29/11-17 14:13; Opdateret: 29/11-17 14:50

DF vil have garanti for flygtninges midlertidige opholdDF vil have garanti for flygtninges midlertidige ophold

Regeringens støtteparti kræver udlændingestramninger for at gå med på skattelettelser i skatteaftale.

storybild

Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, under finanslovsforhandlinger i Finansministeriet. Scanpix/Liselotte Sabroe

København. De flygtninge, som kommer til Danmark, skal have klar besked om, at opholdet er midlertidigt.

Sådan lyder et af Dansk Folkepartis krav til regeringen under forhandlingerne om næste års finanslov, hvor partiet kræver udlændingestramninger for at gå med på regeringens skattelettelser.

- I dag fungerer det sådan, at hvis man først er kommet til Danmark, er det midlertidigt, i praksis er det permanent. Det er ganske få, der, når de først har fået asyl, kommer tilbage til deres hjemland, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Det er blot en af de ting, der skiller parterne i forhandlingerne om finansloven, hvor DF vil have skattelettelser rettet mod bunden, mens regeringen vil give dem i toppen.

Der er dog rum for forhandling, lyder det.

- Skal vi have det her igennem, skal det være, når regeringen har brug for Dansk Folkeparti i en anden forbindelse, og det er nok her, siger han om stramninger for skattelettelser.

DF vil væk fra det, partiet ser som en nærmest automatisk forlængelse af midlertidigt ophold. Når tidsfristen udløber fremover, skal man hjemsendes, hvis der ikke er noget, der taler for fortsat beskyttelse.

Hvis folk i flygtningelejre i nærområderne begynder at rejse til hjemlandet, skal det vægte højere end tilknytningen til Danmark, hvis en flygtning eksempelvis har børn, der kan sproget.

De, som har muligheden for at flygte til Europa, er oftest dem med de stærkeste ressourcer, lyder det.

Når det krigshærgede hjemland skal genopbygges, er det vigtigt, at hjemlandet ikke er tømt for de ressourcestærke ifølge DF.

- Folk i flygtningelejre i Libanon eller andre steder skal tilbage til eksempelvis Syrien, når der er mulighed for det, det er helt naturligt.

- Hvorfor skal en syrer, der har haft ressourcer til at komme helt til Danmark, ikke også tilbage og genopbygge landet, siger Kristian Thulesen Dahl.

Ifølge kilder omkring bordet går det godt med arbejdet for at få en finanslov på plads, men en aftale om skat frem mod 2025 trækker tænder ud.

Regeringen ønsker at forhandle begge dele samtidig, mens dens støtteparti gerne vil dele det op.

På spørgsmålet om, hvorvidt han afviser topskattelettelser til gengæld for udlændingestramninger, svarer DF-formanden, at han ikke stiller ultimative krav.

- Vi ser, hvad der ligger på bordet, og vi forhandler ud fra, at vi vil sikre, at der er tilstrækkeligt med penge tilbage til både offentlig velfærd, ældrepleje, sygehuse, politibetjente med videre, siger Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Den verdenskendte svenske musiker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx