Af Ritzau - 12/05-16 06:31

Tiltale: Postansat stjal frimærker for over en millionTiltale: Postansat stjal frimærker for over en million

Ifølge anklagemyndigheden svindlede en ansat i Post Danmark sig til næsten 100.000 frimærker, som han solgte.

storybild

En ansat i Post Danmark er tiltalt for at have tilegnet sig og videresolgt frimærker for over en million kroner. Han bildte sine kolleger ind, at de skulle bruges til tests. Arkivfoto. (Billede: Free/Pressefoto, Post Danmark)

Torsdag tager en 49-årig ansat i Post Danmark plads på anklagebænken i Københavns Byret i en usædvanlig sag om frimærker.

Tiltalen lyder på, at han har tilegnet sig næsten 100.000 frimærker til en samlet værdi af over en million kroner.

Han er dog ikke tiltalt for tyveri af mærkerne, men for bedrageri.

Ifølge anklageskriftet benyttede han sig af sin højt placerede stilling i Post Danmark til at få andre ansatte til at sende frimærkerne til ham.

Han forklarede over for de ansatte, at frimærkerne skulle bruges til tests, men det passede ikke. I stedet solgte han i hvert fald en del af frimærkerne til en tredjemand, lyder anklagen.

Over syv omgange lykkedes det ham angiveligt at få udleveret i alt 95.779 frimærker til en samlet værdi af 1.157.931 kroner.

Der er afsat hele fem retsdage til sagen i Københavns Byret. Det skyldes ikke mindst, at ikke færre end 28 personer er indkaldt som vidner - de fleste af dem den 49-åriges kolleger i Post Danmark.

Anklagemyndigheden mener som nævnt, at de 49-årige skal dømmes for bedrageri, men hvis retten ikke mener, at han har gjort sig skyldig i det, lægger anklageren op til, at han i stedet kan dømmes for mandatsvig.

Der ventes at falde dom i sagen 30. maj.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
'Her er lønnen for en fængselsbetjent...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx