Af Ritzau - 24/11-16 13:38; Opdateret: 24/11-16 14:44

Se og Hør-journalist om dom: Det skal lige bundfalde sigSe og Hør-journalist om dom: Det skal lige bundfalde sig

Tidligere Se og Hør-journalist Kasper Kopping er utilfreds med at være blevet dømt for medvirken til hacking.

storybild

Tidligere Se og Hør-journalist Kasper Kopping er skuffet over at være blevet dømt for medvirken til hacking af kreditkortoplysninger. Han vil nu tænke over, om han skal anke dommen eller ej. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Tidligere journalist på Se og Hør Kasper Kopping lægger ikke skjul på sin skuffelse, efter at Retten i Glostrup torsdag har fældet dom i Se og Hør-sagen.

Kasper Kopping er sammen med en anden af bladets journalister Ken B. Rasmussen blevet idømt fire måneders betinget fængsel. Derudover skal de hver udføre 100 timers samfundstjeneste.

Efter domsafsigelsen siger Kasper Kopping, at han er glad for, at straffen er lavere end de otte-ti måneder, anklagemyndigheden havde krævet, og at han blev frifundet for bestikkelse.

- Jeg er som udgangspunkt skuffet over at være blevet dømt. Jeg gik efter frifindelse, siger han.

- Jeg mener ikke, at jeg har medvirket til at hacke noget som helst, og jeg mener ikke, at tys-tys-kilden har hacket. Men hvis han har hacket noget, så har jeg ikke kendt til det, siger han.

Kasper Kopping er dømt skyldig i at have medvirket til, at tys-tys-kilden via sit arbejde som it-operatør hos IBM/Nets uberettiget skaffede sig adgang til oplysninger om kendte og kongeliges kreditkortoplysninger.

Kopping havde tæt kontakt med Tys-tys-kilden via mail og sms.

Under domsafsigelsen sagde dommeren, at Kopping måtte have vidst, at oplysningerne blev skaffet på ulovlig vis. Men det nægter Kopping altså.

Han har endnu ikke besluttet sig for, om han vil anke dommen.

- Det skal lige bundfælde sig lidt. Jeg har ikke lyst til at melde noget ud her, siger han.

- Hvis man anker, kan der gå over et år, før sagen ender i landsretten. Så skal man gå i det her limbo meget længere. Jeg er på dagpenge nu, og så er det altså ikke let at betale en halv million kroner i advokatsalær, siger han.

Adspurgt om, hvorvidt han ville ønske, at han have gjort noget anderledes, siger han, at han er ked af, at der er kendte, der har følt sig krænket.

- Hvis sagen ikke var kommet frem, havde jeg ikke skænket det en tanke. Jeg blev kun konfronteret med det, fordi det er blevet opdaget. Det var sådan, man gjorde dengang på Se og Hør. Det var en del af det, siger Kopping.

/ritzau

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx