Af - 09/06-15 21:07

Fitness World overvåger dig: - Selvfølgelig er det grænseoverskridendeFitness World overvåger dig: - Selvfølgelig er det grænseoverskridende

Den administrerende direktør i Fitness World erkender, at der er videoovervågning i kædens centre, men afviser at man driver politivirksomhed.

storybild

Jakob Voldum erkender gerne, at han glemte at sætte skiverne på plads, men undrer sig meget over Fitness Worlds måde at håndtere problemet på. (Billede: Privatfoto)

I dag klokken 09.18 tikkede der en mail ind til 34-årige Jakob Voldum. Han træner i Fitness World på Nordre Fasanvej i København, og her var man tilsyneladende ikke tilfreds med sin gæst.

- Hej Jakob, jeg skal bede dig om at huske at sætte skiverne på plads efter brug. Vi kan se, at du i et par gange har kørt skrå bænk, men bare efterladt skiverne efter brug, det går ikke!, lød det.

Mailen kom bag på Jakob Voldum, der ikke var klar over, at fitnesskæden overvåger sine kunder.

- Jeg blev først og fremmest ret overrasket, og selvfølgelig er det en smule grænseoverskridende. Det er rigtigt nok, at jeg har glemt at sætte skiverne på plads, og jeg har sikkert også glemt det gentagne gange, lyder det fra Jakob Voldum, der fortsætter:

- Selvfølgelig skal man overholde reglerne, men jeg forstår ikke, hvorfor de ikke bare hiver fat i mig i stedet for at sende mig en maskingenereret besked, som man ikke kan svare på. Det virker underligt, og de må jo have siddet og krydsrefereret med alle dem, der har brugt centret den dag, for jeg er ikke på fornavn med medarbejderne.

Spastisk lammede Frederik smidt ud af Fitness World: Du er ikke velkommen her
Spastisk lammede Frederik smidt ud af Fitness World: Du er ikke velkommen her

Fitness World fortryder: Spastisk lammede Frederik må godt træne hos os alligevel
Fitness World fortryder: Spastisk lammede Frederik må godt træne hos os alligevel

34-årige Jakob Voldum er helt enig i, at man generelt skal rydde op efter sig selv. Det er metoden, der anvendes, som han anfægter.

- Hvis de havde sagt det til mig, så havde jeg taget det til efterretning og erkendt, at jeg havde begået en fejl. Det er lidt overvældende at modtage en mail, der tydeligt viser, at de overvåger brugerne.

Fitness World: Intet mystisk hos os
Administrerende direktør i Fitness World Per Lyngbak Nielsen bekræfter, at der er videoovervågning i kædens centre. Han afviser dog på det kraftigste, at man sidder og kigger brugerne over skulderen.

- Helt klart nej. Der er kameraer i alle centre, og hvis noget går galt, kan vi gøre brug af overvågningen. Men vi har ikke centrale skærme, som man kender det fra film. Det er virkelig en undtagelse, du har fundet dig der.

Men hvis jeres personale ser en, der ikke sætter sine ting på plads, ville det oplagte så ikke være bare at bede personen om at gøre det?
- Det vil jeg også tro, men nu kender jeg ikke casen her. Hvis det er en stor fyr på 130 kilo og meget veltrænet, så er det ikke alle medarbejdere, der beder dem om at rydde op. Sådan er Danmark jo. Jeg kan godt forstå, man ikke tør at gå hen til alle medlemmer.

I skal vel kunne gå hen til jeres medlemmer og bede dem om at rydde op, hvis det er det, I ønsker?
- Prøv at kigge ud på gaden. Der er 0,1 procent, der er idioter i Danmark, og dem har vi også blandt vores medlemmer, så indimellem er der nogen, der udtrykker sig meget hårdt eller ser meget truende ud. Vi ønsker ikke at skabe en konflikt, så løser vi det på anden vis. Jeg kender som sagt ikke den konkrete sag.

Men har I en generel personalepolitik, der hedder, at I ikke skal henvende jer til gæsterne direkte?
- Nej, slet ikke. Det er sund fornuft, der står øverst, og at man har en god oplevelse. Der er ikke noget mystisk i Fitness World.

Men vi har også en case, der føler sig overvåget, fordi der pludselig dukker en mail op. Kan du forstå, at han føler sig overvåget?

- Nej, det kan jeg principielt ikke. Vi gør ikke noget, der minder om overvågning. Vi har overvågning til sikkerhed for brugerne og ikke andet. Vi er ikke nogen politivirksomhed.

TV: Se fitness-videoen kvinderne går amok over
TV: Se fitness-videoen kvinderne går amok over


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx