Søren Pind vil have flere til at anmelde voldtægtSøren Pind vil have flere til at anmelde voldtægt

Kun hver niende voldtægt bliver anmeldt, og langt færre fører til dom. Justitsminister Søren Pind (V) vil nu have undersøgt, hvordan vi får flere til at anmelde seksuelle overgreb.

For hver gang 60 kvinder oplever at blive tvunget til sex, er der kun én, som bliver dømt, og en af årsagerne er, at en stor del af kvinderne slet ikke anmelder overgrebene. Derfor vil justitsminister Søren Pind (V) nu se på sagen.

- Der er mange, som vælger ikke at anmelde det, hvis de har været udsat for et overgreb. Det ligger mig meget på sinde, siger han i et skrifteligt svar.

Kæmpe forskel: Ti gange så mange anmeldte voldtægter i Sverige
Kæmpe forskel: Ti gange så mange anmeldte voldtægter i Sverige

Faktisk er det kun hver niende af de 3.600 kvinder, der føler sig tvunget til sex, som anmelder sagen, ifølge Justitsministeriets offerundersøgelse.

- Derfor er spørgsmålet om, hvordan vi får folk til at anmelde voldtægter, og hvordan politiet så håndterer anmeldelserne, også noget jeg har bedt mine folk i ministeriet se nærmere på, siger Søren Pind, som på samme tid vil skærpe straffen.

I Enhedslisten mener retsordfører Pernille Skipper, det lave antal anmeldelser er et “kæmpe problem.”

- Systemet er i stykker. Det er det et klart udtryk for. Kvinder tør ikke anmelde det, og selv hvis det bliver anmeldt, kommer det i mange tilfælde ikke for retten.

Lises voldtægtsmand blev ikke dømt: - Som om jeg havde lyst til at have sex der på asfalten
Lises voldtægtsmand blev ikke dømt: - Som om jeg havde lyst til at have sex der på asfalten

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx