Af Lars Dinesen - 21/10-15 22:44

DF vil lade nyuddannede betale for færre karensdageDF vil lade nyuddannede betale for færre karensdage

Dansk Folkeparti mener, at en del af finansieringen af en dagpengereform kan findes hos de nyuddannede.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/DagØ jan)

Dansk Folkeparti er villig til at se på, om man kan finansiere en del af en kommende dagpengereform ved at sænke dagpengesatsen for nyuddannede.

Partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, siger til Politiken, at han ikke bakker op om Dagpengekommissionens forslag om otte årlige karensdage, hvor dagpengemodtagerne ikke får penge udbetalt.

Han foreslår ligesom fagbevægelsen og Socialdemokraterne at nøjes med tre årlige karensdage, og så mener han, at den sidste finansiering af et mere fleksibelt system, hvor færre mister dagpengeretten, blandt andet kan findes ved at sænke den såkaldte dimittendsats.

- Folk i fagbevægelsen har sagt til mig, at de vil være mere tilbøjelige til at kunne leve med, at man i så fald kigger på dimittendområdet, men ikke på karensdagene, siger han til avisen.

LO og FTF: Der skal flere penge til nyt dagpengesystem
LO og FTF: Der skal flere penge til nyt dagpengesystem

Thulesen Dahl holder dog også fast i, at det ikke alene er de nyuddannede, der skal betale for forbedringerne, men at der også skal tilføres flere penge udefra.

Dagpengekommissionen foreslår, at man sænker dimittendsatsen fra 82 til 78 procent af den fulde dagpengesats.

Dansk Arbejdsgiverforening mener dog, at man endda kan sænke dimittendsatsen til 70 procent, nøjagtigt som kommissionens formand, Nina Smith, også foreslog som udgangspunkt.

Fat dagpengeforslaget på to minutter
Fat dagpengeforslaget på to minutter

Formanden for FTF, Bente Sorgenfrey, der også var blandt Dagpengekommissionens medlemmer, mener dog, at det vil være uklogt at gå så langt ned.

Hun frygter, at en for lav dimittendsats vil medføre, at færre melder sig ind i en a-kasse.

LÆS OGSÅ: Dagpengekommission fravalgte for dyr elitebilist-ordning

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx