Af Lars Dinesen - 03/11-15 20:30

Juraprofessor: Forsvundne skattekroner har lang vej hjemJuraprofessor: Forsvundne skattekroner har lang vej hjem

Maksimalt halvdelen af de 1,7 milliarder skattekroner bagmandspolitiet har sporet, finder tilbage til Danmark.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Chris Clark)

Bagmandspolitiet har beslaglagt 1,7 milliarder kroner på udenlandske bankkonti i sagen om mulig svindel med udbytteskat. Men pengene har lang vej hjem.

Danmark kan i første omgang maksimalt beholde halvdelen af de 1,7 milliarder forsvundne skattekroner, som bagmandspolitiet har fundet, fortæller juraprofessor fra Aalborg Universitet Lars Bo Langsted.

- Det vil være halvdelen af det beløb, der ender med at blive konfiskeret, som kan komme den danske statskasse til gode. De britiske myndigheder har hjulpet, og er berettiget til halvdelen af gevinsten, siger han til Ritzau.

- Det forudsætter også, at det altså lykkes at bevise, at de 1,7 milliarder stammer fra den her refusion af udbytteskat, siger Lars Bo Langsted.

1,7 milliarder kroner beslaglagt i sag om udbytteskat
1,7 milliarder kroner beslaglagt i sag om udbytteskat

En række adresser i Storbritannien blev tirsdag ransaget i samarbejde med de britiske myndigheder. Ved disse aktioner blev der beslaglagt bevismateriale med forbindelse til 12 selskaber.

Bagmandspolitiet har mistanke om, at de beslaglagte penge stammer fra økonomisk kriminalitet, idet de menes at være unddraget den danske statskasse i forbindelse med refusion af udbytteskat.

Lars Bo Langsted ser bagmandspolitiets ageren som et tegn på, at man har en god sag.

- Det er jo lykkes for bagmandspolitiet at spore pengene på så sikker en måde, så man har fået en dansk dommer til at afsige en godkendelse om beslaglæggelse. Det tyder på, de har en god sag, siger Lars Bo Langsted.

Men derfra og til at få konfiskationen hjem er der et stykke vej.

Bagmandspolitiet anker domme om kursfup med Parken-aktier
Bagmandspolitiet anker domme om kursfup med Parken-aktier

- Der er stadig lang vej til, vi får de her penge at se. Men hvor udgangspunktet tidligere var, at man ikke anede hvor pengene var, ved man nu hvor 1,7 milliarder er. Og selv om det kun er halvdelen af dem, vi kan få at se i Danmark er det jo også en slags penge.

Skat anmeldte i slutningen af august svindel med udbytteskat for 6,2 milliarder kroner til Bagmandspolitiet.

LÆS OGSÅ: Statsadvokat overvejer at kræve hårdere straf i Parken-sag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx