Af - 28/10-16 19:02

Må du være klovn til halloween? Her er politiets svarMå du være klovn til halloween? Her er politiets svar

Hvis du har planer om at trække i et skræmmende klovne-kostume til halloween, så bør du læse dette.

Bildstrecke im Grossformat »
Læs mere om klovnetrenden i næste slides. Her er det nogle børn, der laver 'slik elller ballade' under halloween. Der er mennesker i hele verden, der i øjeblikket klæder sig ud på klovner og hopper ud i natten for at skræmme livet af stakkels, intetanende mennesker. Det blev først set i blandt andet USA, Storbritannien og Australien og for nyligt også i Sverige, Norge og nu Danmark. Trenden er blevet spredt via sociale medier, men det er ret uklart, hvorfor det sker, men man har det indtryk, at der simpelthen bare er nogen, der synes det er sjovt at skræmme livet af folk. Det startede eftersigende i USA. Det var i hvert fald her fra, at de første meldinger lød, hvor der blev berettet om klovne, der rendt rundt i skovene omkring Greenville, South Carolina. Det blev hurtigt et emne for politiet, før 'trenden' spredte sig til flere amerikanske stater. I slutningen af september og frem er trenden også dukket op i Europa. Torsdag i uge 41 kom de første meldinger om uhyggelige klovne i Danmark, hvor en stakkels dansker blev skræmt i Fredericia. Både i USA, Storbritannien og Australien har der været meldinger om trusler fra klovne - og sågar overfald. Og torsdag aften blev en mand så stukket i Sverige nær Göteborg. Han slap med overfladiske sår. Nej, det er som sådan ikke ulovligt at klæde sig ud i Danmark. Så længe man ikke chikanerer folk eller bliver voldelig, er det lovligt, og hvor grænsen går, for hvornår man rent faktisk chikanerer, er ikke helt fastlagt. To er blevet sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. De risikerer bøde på 2.500 kroner Ingen ved helt, hvor det sker, men der er forskellige teorier. Én går på, at det er er stort reklamefremstød frem mod Halloween, mens en anden går på, at det kan være en PR-kampagne for filmatiseringen af Stephen King's 'It', der kommer i biograferne til september 2017. En anden forklaring kan være, at det helt simpelt bare er en trend af folk fra sociale medier, der vil have det sjovt med at skræmme livet af folk. Det er svært at sige. Der har været meldinger om, at klovne er blevet spottet i mange lande, men det er uklart, hvor stort et problem, det reelt er, eller om det bliver forstørret gennem eksponering på sociale medier. Men politiet i nogle lande har dog advaret folk om at hoppe med på bølgen. Og når det ender i vold, bliver det jo rigtig problematisk.

Danmark har den seneste måned været plaget af en ubehagelig klovnetrend, hvor især unge mennesker har kopieret et amerikansk fænomen, som går ud på, at man klæder sig ud som en uhyggelig klovn og skræmmer folk.

Og foreløbig ser det ikke ud til, at klovnerierne stopper.

Må man pudse sin køter på en klovn? Her er politiets sjove svar
Må man pudse sin køter på en klovn? Her er politiets sjove svar

Så sent som torsdag aften sprang en klovn frem fra et buskads ved Torsted Kirke i Horsens, så en 20-årig bilist måtte over i modsatte side af kørebanen for at undvige, skriver TV2.

Rigspolitiet: Det skal du gøre, hvis du ser en klovn
Rigspolitiet: Det skal du gøre, hvis du ser en klovn

Også i Nordsjælland har politiet fået mange henvendelser fra opskræmte borgere, der blevet antastet af klovne.

I forbindelse med at halloween er lige om hjørnet, har Nordsjællands Politi delt et Facebook-opslag, hvor de redegør for, om man må være klovn eller ej til halloween på mandag eller halloween-festerne i weekenden.

- Og svaret er, at det må du gerne. Men vi foretrækker og anbefaler, at du i år vælger et andet kostume, skriver Nordsjællands Politi i opslaget.

Hund bider skrigende klovn - usikkert om den bliver straffet
Hund bider skrigende klovn - usikkert om den bliver straffet

- Der er imidlertid intet i loven, der forbyder dig at klæde dig ud som klovn, men det er muligvis ikke det mest velvalgte kostume i disse tider, fortsætter opslaget, hvor politiet opfordrer til, at du ikke tager kostumet på, før du ankommet til din Halloween-fest, så du undgår at blive forvekslet med de klovne, der har en helt anden agenda:

- Udklædt som klovn eller ej, så er det naturligvis ikke tilladt at virke truende over for andre mennesker, skriver politiet og konstaterer:

- Men-men-men! Det er jo Halloween, og en del af fornøjelsen er jo netop det skræmmende og uhyggelige. Vi er helt med på det. Og det skal der også være plads til. Det skal bare ikke gå over gevind eller gå ud over nogen, der ikke vil inddrages i legen.

LÆS OGSÅ: Michael nedlagde klovn med sin bildør: - Jeg har aldrig set en klovn løbe så hurtigt

LÆS OGSÅ: Skræmt tiårig flygtede fra klovn på fynsk kirkesti

LÆS OGSÅ: Marc tjener 35.000 om dagen på uhyggelige klovne

LÆS OGSÅ: Grønhåret klovn stikker 16-årig med kniv: - Det er et rent helvede

LÆS OGSÅ: Frygt i Smilets By: Klovneflugt i mørk ghetto og fire klovne set med køller

LÆS OGSÅ: Klovnene indtager Danmark: Her er de sjoveste øjeblikke

LÆS OGSÅ: Malenes søn angrebet af klovn: Han har mareridt og kan ikke sove

LÆS OGSÅ: 14-årig dreng stikker klovn ned med kniv

LÆS OGSÅ: Klovneangreb har fået konsekvenser: Skræmte børn tør ikke længere gå på gaden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx