11/05-14 14:24

DF: Løkke kan glemme sine kravDF: Løkke kan glemme sine krav

Dansk Folkeparti ser fortsat Løkke som den rigtige statsminister, men nægter at gå med på hans ultimative krav.

storybild

DF's gruppeformand Peter Skaarup har ikke tænkt sig at gå med på Løkkes ultimative krav. (Billede: Polfoto)

Dansk Folkeparti lader Lars Løkke Rasmussens (V) udmelding om, at han ikke vil være statsminister for enhver pris, prelle af.

Også selvom meldingen fra Løkke ser ud til at betyde, at Dansk Folkeparti skal gå med til nulvækst i den offentlige sektor, hvis de efter valget vil have venstremanden som statsminister.

- Vi vil ikke bringe usikkerhed om, at Løkke er vores statsministerkandidat, for der er kun to realistiske kandidater, og som det ser ud nu, vil vi ikke pege på Helle Thorning-Schmidt, siger Peter Skaarup (DF) til Ritzau.

Venstre afskriver gammel aftale med DF om grænsekontrol
Venstre afskriver gammel aftale med DF om grænsekontrol

Han advarer dog samtidig Løkke mod ikke at gøre det unødigt svært for sig selv, når Venstre-formanden i søndagsudgaverne af Berlingske, Politiken og Jyllands-Posten meddeler, at en af hans ultimative betingelser er, at "verdens største offentlige sektor" skal holdes i ro.

- Det er fint nok, at han gør det klart, hvad han gerne vil, men han skal bare huske på, at han skal kunne finde flertal for det efter valget. Vi kan ikke gå med til nulvækst i den offentlige sektor. Så må han jo afgøre, om han vil være statsminister eller ej, siger Skaarup.

Meningsmåling: DF vinder jordskredssejr ved EU-valget
Meningsmåling: DF vinder jordskredssejr ved EU-valget

Selvom Skaarup ikke ser andre realistiske statsministerkandidater, som Dansk Folkeparti kunne pege på, mener han stadig ikke, at det er helt på sin plads, at Løkke stiller krav til eventuelle fremtidige støttepartier.

- Det er lidt usædvanligt, at en kommende statsminister stiller krav til dem, der vil støtte ham. Normalt er det omvendt: At de mulige støttepartier stiller krav til statsministerkandidaten for at give det nødvendige flertal, siger Skaarup.

LA: Løkkes største drøm er at blive statsminister
LA: Løkkes største drøm er at blive statsminister

- Vi har bare sagt, at Lars Løkke Rasmussen er vores statsministerkandidat. Hvis ikke han selv vil være det, så vil han ikke være det. Men lad os nu se, om han ikke godt vil alligevel, når det kommer til stykket.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Signe Molde og ægtemanden har...
bt.dk
Farvel single-liv: Skibabe har scoret...
bt.dk
Medie: Søren Pind var tæt på dansk...
bt.dk
Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx