Af Mads Brandsen - 27/11-17 10:10

Politiker stiktosset over privat opkald fra borger: - Hvad fanden bilder han sig ind?Politiker stiktosset over privat opkald fra borger: - Hvad fanden bilder han sig ind?

Selv om kommunal- og regionsrådsvalget for længst er overstået, hænger der stadig valgplakater mange steder.

storybild

Og sådan bliver det nok også ved med at være nogle dage endnu. For som Økonomi- og Indenrigsministeriet skriver i sine bestemmelser for valgplakaterne, må politikernes ansigter nemlig blive hængende i lygtepælene til onsdag – 8 dage efter valgdagen.

Men det er ikke alle, der har så lang tålmodighed.

Søndag fik Heidi Wang (LA), der blev genvalgt til Københavns Borgerrepræsentation, et telefonopkald fra en borger, der var noget træt af at se på hendes plakater ved Søerne på Østerbro. Manden var klar over, at fristen først er onsdag – men han ville gerne have hende til at pille plakaterne ned allerede nu. Det har fået politikeren op i det røde felt på Facebook.

'Jeg er fucking sur og jeg venter til den sidste dag og sidste minut til at fjerne mine plakater. Get a Life!!', skriver hun i en opdatering.

»Man er så træt efter et valg. Jeg har 1.200 plakater overalt i København, og jeg skal nok få dem fjernet inden onsdag. Det er kun i min egen interesse, for det koster mig 170 kroner stykket, hvis kommunen skal fjerne dem,« uddyber hun, da BT fanger hende i telefonen.

Hun synes ikke, borgeren, som hun dog ikke sætter navn på, kan være sig selv bekendt.

»Man kan da ikke ringe til folk privat og brokke sig over, at vi ikke har fjernet plakaterne, når der er flere dage til, de skal være pillet ned. Det er da ren chikane. Hvad fanden bilder han sig ind,« spørger hun.

Har han en pointe i, at I var meget hurtige til at få plakaterne op, mens det går noget mere langsomt med at få dem ned?

»Jeg har haft mange frivillige til at hænge mine plakater om, men vi hængte dem ikke op på en gang. Mange falder ned – så derfor har vi løbende hængt plakater op. Både mig og mine frivillige har jobs at passe, og på grund af trafikken er det kun i weekenden og aftenen, vi kan komme ud og pille ned,« siger Heidi Wang, der søndag har været i aktion på københavnske veje og gader.

Hun har søndag aften ikke noget overblik over, hvornår alle plakaterne er nede men lover, at det sker senest onsdag. Plakaterne, som manden klagede over, er blevet pillet ned søndag, siger hun og raser videre over klageren, som hun ikke kendte i forvejen.

»Man taler nogle gange om politikerlede, men jeg har altså også sommetider vælgerlede. Folk, der ikke stemmer, men brokker sig alligevel. Dem har jeg ingen respekt for.«

Heidi Wang fik 816 personlige stemmer ved valget tirsdag og gjorde sig blandet andet bemærket med en grafik til sociale medier, der forestillede hende selv som sumobyryder og Københavns overborgmester Frank Jensen (S), der forgæves forsøger at vælte hende.

Har du fået hørt BTMX's nye podcast 'Vi elsker clickbait'? Download den i iTunes eller hør ugens nye afsnit her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Isabella sad fanget i klasselokale...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Gravid politiker sender Nye...
bt.dk
Så er det afgjort: Vinder guld for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx