Af - 24/08-15 15:21; Opdateret: 24/08-15 16:15

DEBAT: Hvorfor er det så forkert ikke at have en kæreste?DEBAT: Hvorfor er det så forkert ikke at have en kæreste?

Det er normen at have en kæreste, eller i hvert fald at stræbe efter at få en. Men hvorfor er det sådan? Det stiller Sophie Kampmann spørgsmålstegn ved i et blogindlæg til Eurowoman.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er ikke for alle at have en kæreste. Nogle har helt bevist valgt det fra, og det er også okay, mener 29-årige Sophie Kampmann.

I et blogindlæg til Eurowoman beskriver hun, hvor irriterende det er, hele tiden at blive set på med medlidenhed i øjnene fra andre mennesker, bare fordi hun ikke har en kæreste.

Men Sophie Kampmann har det godt – uden en kæreste. Det er et valg hun har taget, men det er bare de færreste, der forstår det.

TV: Ville du kunne sige nej? Hun lokker mænd i utroskabsfælde
TV: Ville du kunne sige nej? Hun lokker mænd i utroskabsfælde

Det pisser mig af, at man først der – hvor man hengiver sig til kærligheden, er et socialt accepteret menneske, nej kvinde. Hvor man ikke bliver skulet til. Eller får hentydninger om, at man nok skulle få en personlig træner, for at ligne en på 22 – når nu man nærmer sig de 30, og jo stadig ikke har nogen kæreste.

Sådan skriver Sophie Kampmann i sit blogindlæg til Eurowoman.

Og hun er sikkert ikke den eneste, der kender til det. Det der med at være den eneste, der kommer alene til et bryllup eller en fødselsdag og at være bedste venner med Netflix om søndagen.

Men for Sophie Kampmann er livet, som det er lige nu, nok for hende. Hun bor et dejligt sted, har sit drømmejob og bruger næsten alle sine penge på at have det sjovt med veninderne i weekenden.

LISTE: 12 tegn på at han er dig utro - som du ignorerer
LISTE: 12 tegn på at han er dig utro - som du ignorerer

Og hvorfor er det så ikke i orden, spørger hun:

Så hvorfor er det ikke godt nok? Hvorfor er en mand en tyr, når han er 45, ingen børn, ingen bedre halvdel – har et opturs arbejde, en god lejlighed, lækre venner – og et godt arbejde – hvor en kvinde bare er sørgelig. Uagtet om hun er 29 eller 45?

Og selvom det er et bevist valg, er det stadig noget, der skal bortforklares og nærmest undskyldes gang på gang.

På de sociale medier bugner det med bryllupsbilleder og babybilleder, og specielt den ældre generation kan ikke acceptere, at Sophie Kampmann har valgt at leve sit liv uden én at dele det med. Men derfor har hun godt alligevel, alt hun ønsker er lidt accept fra omverden:

Os damer har det godt. Mange af dem sidder ofte på min altan og taler. Vi er stimulerede af forskellige intelligenser i vores respektive liv – og vigtigst af alt, så er vi tilfredse. Gør det os til mandehadere eller rødstrømper? Nej! Der er bare intet i os, der skriger, at vi skal have børn og en vielsesring. Og livet kan sagtens være helt overdrevet skønt uden.

LÆS OGSÅ: Paul sprang modigt i døden for at redde sin kæreste

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx