Af - 16/10-14 18:34

Mary dropper modeugen efter skandaleMary dropper modeugen efter skandale

Modemessen CIFF beskyldes for at have pumpet deres besøgstal. Det har fået kronprinsesse Mary til at droppe jobbet som protektor. Højst usædvanligt, mener ekspert.

storybild

I august sidste år var kronprinsesse Mary gæst hos CIFF i Bella Centret. Nu er samarbejdet stoppet. (Billede: Polfoto)

Siden 2005 har kronprinsesse Mary været protektor for modemessen CIFF - Copenhagen International Fashion Fair, der bliver afholdt to gange om året i forbindelse med den købehavnske modeuge.

Men i al stilhed har hun stoppet samarbejdet. Det skriver Berlingske Business.

Faktisk stoppede kronprinsesse Mary allerede som protektor for CIFF den 1. oktober sidste år, men først nu er det blevet offentligt kendt.

Mange gætter på, at Kronprinsessen trak sig, efter det blev kendt, at modemessen har 'pumpet' deres besøgstal og dermed fået større tilskud. Berlingske Business skrev om sagen i august sidste år.

Alligevel er kronprinsesse Marys exit højst usædvanligt, lyder det fra Lars Hovbakke, der er historiker og kongehusekspert, til metroxpress.

- Det hører bestemt til sjældenhederne, lyder det fra Hovbakke, der ikke kan komme i tanke om fortilfælde i det danske kongehus.

- Den officielle begrundelse er jo, at Kronprinsessen vil sprede sine aktiviteter ud og ikke kun satse på den københavnske modeuge, men der er ingen tvivl om, at de her uregelmæssigheder hos CIFF, der gør udfaldet. Kongehuset kan ikke have noget at gøre med foretagender, hvor der er mistanke om snyd eller uregelmæssigheder, konstaterer Hovbakke.

Han peger dog også på, at kronprinsesse Mary i starten af sin 'prinsesse-karriere' fik en del kritik for, at hun interesserede sig så meget for mode og livsstil.

- Nu tager hun sig mere af sundhedsmæssige områder og børns vilkår, der giver lidt mere tyngde til en kommende dronning.

Tager hensyn til CIFF

Men hvorfor er der så gået så lang tid, før det blev offentligt kendt.

Lars Hovbakke peger på, at Kongehuset gør meget ud af ikke at hænge en tidligere protektion ud:

- Man går stille med dørene i sådan nogle sager.

Måske også derfor var Kronprinsparret på sommertogt i Grønland med deres fire børn, mens modefolket så på nye designs og tendenser i starten af august i år.

Men også gangen før - den 29. januar til 2. februar i år - glimrede modeprinsessen ved sit fravær.

Nu hvor kronprinsesse Mary har forladt jobbet som modeprinsesse, er der en oplagt plads til prinsesse Marie, mener Hovbakke.

- Som en kongelig person, der er længere nede i rækkerne, er man mere frit stillet til at vælge protektioner efter ens interesse. Det er bestemt ikke utænkeligt, at hun kunne finde på at prioritere det, gætter Hovbakke.

Kronprinsessen er fortsat protektor for Designers' Nest, der fokuserer på nye danske modetalenter.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Mary er ikke kun modedronning

LÆS OGSÅ: Kongehuset om australsk Mary-historie: Det er noget sludder

LÆS OGSÅ: Så er det officielt: Australsk blad udråber Mary til dronning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-træner tordner efter...
bt.dk
Sidste skoledag på gymnasium aflyst...
bt.dk
Medie: Nu ved vi, hvem der myrdede...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx