Af - 29/08-16 21:23

Løkkes genistreg: Flabet Facebook-tale sætter Samuelsen skakmatLøkkes genistreg: Flabet Facebook-tale sætter Samuelsen skakmat

Statsministeren gav mandag aften sig selv et fantastisk udgangspunkt forud for forhandlingerne om topskatten, vurderer metroxpress' politiske kommentator Henrik Qvortrup.

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen smed mandag aften en bombe under Anders Samuelsen og Liberal Alliance, da han live på sin egen Facebook-profil lovede lettelser på topskatten - men kun til dem, der tjener op til en million kroner om året.

Medier: Løkke vil skabe job og lade det offentlige vokse
Medier: Løkke vil skabe job og lade det offentlige vokse

Dermed gør han det nemlig tæt på umuligt for sit støtteparti at kæmpe imod forslaget, selv om de ikke får alt, hvad de har krævet, siger Henrik Qvortrup.

- Det er snedigt, og sætter Anders Samuelsen i en yderst vanskelig situation. Han kan ikke gå imod planen uden at virke stædig, selv om han tidligere har meldt ud, at Liberal Alliance kræver fuldstændige lettelser af topskatten for fortsat at bakke op om regeringen. Han er skakmat, siger Qvortrup.

DF-profil afviser at bytte stramninger for topskat
DF-profil afviser at bytte stramninger for topskat

Dog venter der stadig statsministeren hårde forhandlinger, hvor Dansk Folkeparti i den anden grøft skal overtales til at acceptere topskattelettelserne.

- Det gør det en snert nemmere, at det nu ikke gavner de aller rigeste. Men jeg forudser, at Lars Løkke Rasmussen stadig skal igennem nogle meget hårde forhandlinger for at komme i mål. Det kan sagtens tage uger, siger Henrik Qvortrup til metroxpress.

S før 2025-plan: Løkke på vej med champagnereform
S før 2025-plan: Løkke på vej med champagnereform

Regeringens 2025-plan præsenteres tirsdag klokken 10, og her er der især en ting, journalisterne vil spørge ind til, men Qvortrup.

- Lars Løkkes plan kommer til at koste 65 milliarder kroner, men ikke en eneste gang har han sagt et kvæk om, hvor de penge skal komme fra. Det slipper han nok ikke udenom på pressemødet.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Løkke vil styre pressen med Facebook-udsendelse

LÆS OGSÅ: Statsministeren løfter sløret for 2025-plan på Facebook

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx