Af - 30/09-16 04:00; Opdateret: 03/10-16 14:26

Trods sexanmeldelser: Silkeborg-frikirke kører videre med omstridt prædikantTrods sexanmeldelser: Silkeborg-frikirke kører videre med omstridt prædikant

Officielt er frikirken lukket og menigheden opløst på grund af de mange sexanmeldelser af kirkens præst. Nu viser det sig at kirken alligevel kører videre under en ny prædikant.

storybild

Pastor Jens Garnfeldt er nu inde over resterne af den frikirke i Silkeborg, hvor en anden præst er anmeldt for sexmisbrug af kirkens unge. Det møder nu kritik. (Billede: Youtube)

Den frikirke i Silkeborg som 1. maj officielt lukkede, da kirkens unge anmeldte præsten for uhyrlige sexovergreb gennem 10 år, kører videre kan metroxpress nu afsløre.

Den omstridte prædikant fra Københavns Bibeltrænings Center (KBC), Jens Garnfeldt, samler nemlig hver søndag 15-20 af de unge i kirkens lokaler, herunder flere børn, og underviser dem i bibelen.

Menigheden der blev forført
Menigheden der blev forført

Det møder kritik fra den øverste leder af de danske frikirker, frikirkenet, Tonny Jacobsen

- Det er utroværdigt og uansvarligt. Hvis man siger, man lukker ned, så lukker man ned og så opløser man altså det fællesskab. Man kan ikke holde holde organiserede møder eller undervisning i de samme lokaler. Det her er helt nyt for mig, og jeg synes ikke, det lyder trygt på nogen måde, at de nu forstætter med at holde møder med Jens Garnfeldt som vejleder.

En frikirkepræst fra Silkeborg er anmeldt for mindst 10 sexovergreb begået mod kirkens unge over de seneste 10 år. Politiet er stadig i gang med efterforskningen. Her ses han til en af de sexfester han har afholdt med kirkens medlemmer i sit hjem.

Jens Garnfeldts bibelskole i København er berygtet for at undervise i blandt andet dæmonuddrivelser og han har tidligere uddannet ledere fra både Evangelist og Faderhuset. Flere af hans tidligere medlemmer har peget på hans teologi som en årsagerne til den sekterisme som er opstået i flere af de miljøer.

Dæmonuddrivelser og Gudsmænd på skoleskemaet: 'Folk stod og brækkede sig i spande'
Dæmonuddrivelser og Gudsmænd på skoleskemaet: 'Folk stod og brækkede sig i spande'

- Det var langt bedre, hvis de reelt var kommet over i andre fællesskaber med en mere sund kultur. For KBC lever et isoleret liv og ikke del af et bredere kirkeligt miljø som er integreret med andre præster, og så er man nok ikke den rette til at hjælpe en anden kirke, som har været gennem et sekterisk forløb. Det har jeg meget svært ved at se det fornuftige i, tilføjer Tonny Jacobsen.

En nær pårørende til en af de unge, som ikke tør stå frem af frygt for at miste kontakten til pågældende er også bekymret.

En kirkeleders bekendelser: - Ja, vi havde sex. Undskyld
En kirkeleders bekendelser: - Ja, vi havde sex. Undskyld

- Det har vi det ikke godt med, og vi er flere der er bekymrede. Han er et fint menneske, men det er hans teologi, den er gal med. Det der skete før var jo en gal mands værk, men når man fortsætter med den her forkerte teologi er jeg bange for at noget lignende på et tidspunkt kan vokse frem igen.

Metroxpress har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den tidligere leder af frikirken, som også er far til den sexanmeldte præst.

Jens Garnfeldt selv bekræfter at 15-20 unge, herunder også enkelte børn mødes hver søndag i kirkens lokaler.

Silkeborg Kommune var advaret om krænkelser i frikirke
Silkeborg Kommune var advaret om krænkelser i frikirke

- Jeg var derovre at tale i maj for første gang, og havde et møde hvor jeg forkyndte. Fire-fem dage efter kom den her skandale op. Jeg blev spurgt, om jeg har overskud og lyst til at hjælpe. Jeg var så hjerteknust over at se de brutale grænseoverskridende ting. De var totalt misbrugt.

Efter kirkens officielle lukning er der i august også blevet afholdt denne 18-års fødselsdag for et af kirkens medlemmer.

Han sagde derfor ja, og han forklarer, at han i samarbejde med flere psykologer og andre kirker nu vejleder de unge.

- Jeg har været i Silkeborg en gang om ugen og undervist i troen, idet de har fået en ubibelsk forkyndelse. Vi var i et medborgerhus i starten, men i sommermåneden var vi i selve kirken. Derudover har jeg tre af dem, som nu går på min bibelskole. Det er et valg, de har truffet.

Præsten afviser, at han udsætter dem for dæmonuddrivelser

Kommune går ind i sagen

I Silkeborg Kommune vil familiechef Ken Engedal, nu skride til handling.

- Det du oplyser er nyt for mig, så nu vil vi invitere os selv ind i frikirkemiljøet for at høre, hvordan de forholder sig til de informationer vi har fået, og om der er nogen der ved mere. For vi er selvfølgelig interesseret i, om der kunne være børn og unge involveret som eventuelt mistrives, men humlen er jo, at der ikke rigtig er nogen, der giver os nogle oplysninger. 

Er systemet så overhovedet gearet til at håndtere de her miljøer?

- Det er et godt spørgsmål. Vi er jo udfordret, når miljøet er så lukket, da vi er afhængige af de informationer, vi får. Det er også et resurseproblem, hvor vi jo koncentrerer os om dem, vi ved skal have hjælp. Men jeg vil sammen med mine folk da bestemt overveje, om vi kan være mere opsøgende, end vi allerede har været, siger han og opfordrer folk som har bekymringer for børn og unge om at kontakte kommunen, eventuelt anonymt, hvis nogle ikke ønsker at stå åbent frem med deres viden. 

Dansk præst anmeldt for sexovergreb mod kirkebørn
Dansk præst anmeldt for sexovergreb mod kirkebørn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx