Venindens lort gjorde Stig rask: Nu sælger han bæ-piller til andre sygeVenindens lort gjorde Stig rask: Nu sælger han bæ-piller til andre syge

Han var ind og ud af danske samt internationale hospitaler og klinikker på grund af invaliderende dårlig mave. Intet hjalp.

storybild

(Billede: Polfoto/privat)

Først da han fik en god venindes afføring op i sin egen tarm, blev han rask. Afføringen fik han op i sig ved hjælp af et apparat til tarmskylning.

- Første gang fik jeg det mirakuløst bedre, men det holdt desværre kun en uges tid. Anden gang blev resultatet langt bedre. Da jeg gjorde det tredje gang, var virkningen permanent, fortæller Stig Günther, som for fire måneder siden åbnede en klinik, Bakterieklinikken i Ballerup, hvor han i dag sælger en lidt mere spiselig udgave af sin afføringskur; afføring fra donorer i pilleform.

LÆS OGSÅ: Dit gode helbred ligger i wc-kummen

- Jeg har brugt flere hundrede tusinde kroner på virkningsløse kosttilskud og alternativ behandling. Jeg har forpestet livet for mig selv og mine nærmeste ved konstant at være syg eller på den ene besværlige kur efter den anden, og nu forsøger jeg at hjælpe andre syge, fortæller Stig Günther, som i dag kalder sig for alternativ behandler.

Og lort er in. Danske og udenlandske hospitaler eksperimenterer med såkaldte 'fæces-transplantationer', hvor man overfører afføring fra raske til håbløst syge. Samtidig prøver forskere at vise, hvordan sundere tarmflora kan kurrere kroniske sygdomme, og råd til, hvordan man selv derhjemme kan hælde blændet afføring ind i sin tyktarm, ligger frit tilgængeligt på nettet .

- Mine klienter har typisk haft meget store problemer med fordøjelsen, forstoppelse, diarré og oppustet mave. Problemer som jeg så afhjælper ved hjælp af livsstilsterapi og pillerne, der stammer fra afførring fra donorer, som har gennemgået en meget grundig medicinsk screening for sygdomme, siger indehaver af Bakterieklinikken i Ballerup, alternativ behandler, Stig Günther til metroxpress.

Mums! Nu kommer øllen brygget på kloakvand
Mums! Nu kommer øllen brygget på kloakvand

TV: Bill Gates drikker vand lavet på kloakslam og lort
TV: Bill Gates drikker vand lavet på kloakslam og lort

Ifølge Stig Günther rækker en omgang fremmed afføring til 24 piller, som udgør én behandling. Men hvor nogle kan nøjes med en enkelt behandling eller to, skal andre måske have piller i op til en måned, hvorved et behandlingsforløb kan komme til at koste op til 70.000 kroner.

- Ja, det er dyrt, men fremstillingsprocesserne er desværre yderst kostbare og kan ikke lige nu gøres billigere, når de også skal være helt sikre, forklarer Stig Günther.

At sikkerhed er afgørende vigtig bekræfter Henrik Bjørn Nielsen, lektor på Institut for Systembiologi på DTU.

- Hvis sygdoms-screeningen af donoren ikke er god nok, risikerer du at få en sygdomsfremkaldende bakterie med over og så komme til at fejle noget andet, siger han.​
I Sundhedsstyrelsen kender man endnu ikke til pillerne:

- Vi er ved at afklare, hvilken form for præparat, der er tale om, og om behandlingerne i det hele taget hører under SSTs myndighedsområde, skriver Styrelsen i en mail.

Fremtidens bus kører på... lort
Fremtidens bus kører på... lort

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx