Af Ritzau - 04/07-17 14:36; Opdateret: 04/07-17 15:04

Roskilde Festival-gæster melder om færre tyverierRoskilde Festival-gæster melder om færre tyverier

Der har angiveligt været færre lange fingre på Roskilde Festival, viser politiets opgørelse over anmeldelser.

storybild

Politiet har modtaget færre anmeldelser om tyverier, viser en opgørelse fra Midt- og Vestsjællands Politi, efter at Roskilde Festival er slut. (Billede: Scanpix/Torben Christensen/arkivfoto)

Færre deltagere ved dette års Roskilde Festival oplevede at miste deres telefoner, penge og andre ting i forhold til tidligere år.

Det viser en opgørelse fra Midt- og Vestsjællands Politi over de anmeldelser, som politiet har modtaget fra dyrskuepladsen i Roskilde.

I alt er der 1. juli blevet anmeldt 156 episoder om tyverier fra festivalens tilhørende campingareal, hvor der sidste år blev anmeldt 466 tilfælde.

Derudover blev der kun anmeldt fire tilfælde af tyverier fra tasker. Sidste år blev der anmeldt 290 episoder, fremgår det af opgørelsen.

Desuden har politiet også anholdt langt færre end de foregående år, hvor 40 personer blev taget med i forhold til sidste år, hvor det tal lå på 76.

Det har været en forholdsvis fredelig festival, fortæller Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig i politikredsen.

- Vi har ikke en entydig forklaring på hvorfor, men vi har været ude og råde til, at man ikke tog sine dyreste ting med på festival.

- Derudover har vi igen fokuseret på at kigge potentielle tyveknægte ud omkring festivalen, i Roskilde by og inde på pladsen. Har folk opført sig mistænkeligt, har vi holdt øje med dem, siger han.

Der er dog blevet fundet mere narkotika på festivalen end tidligere, fremgår det videre i opgørelsen.

- Indsatsen har været nogenlunde det samme som tidligere. Noget tyder på, at vi har været bedre til at pege de mennesker ud, der har været i besiddelse af narkotika, siger Carsten Andersen.

Blandt andet er der beslaglagt omkring 2 kilo hash mod sidste år, hvor tallet lå på 1,3 kilo.

Det er ikke politiets indtryk, at der har været flere stoffer på festivalen end tidligere.

Desuden efterforsker politiet seks anmeldelser om voldtægt, hvilket er en mere end sidste år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vulkanudbrud på ferieø: Flod af lava...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Her er vinderen af 'Divaer i Junglen'
bt.dk
Krig i Venstre: Partifælle angriber...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx