Af - 03/09-13 07:29

Sølle løn?  Politikere kræver mereSølle løn? Politikere kræver mere

Kommunalpolitikerne bruger stadig mere tid på deres arbejde. Men lønnen er langt fra fulgt med.

storybild

Kommunalpolitikere bliver ikke forgyldt. Deres vederlag er ikke hævet de seneste 16 år. Til gengæld stiger tidsforbruget støt. Valgplakaten her er fra seneste kommunalvalg i 2009. Til november går det løs igen. (Billede: Polfoto)

Reformer, kommunesammenlægninger og færre byrådsmedlemmer. Arbejdsmængden for landets kommunalpolitikere er fordoblet siden 1970'erne. Men lønnen halter bagud, det skriver avisen.dk.

KL advarer nu om, at det kan gå ud over kvaliteten af byrådsmedlemmernes arbejde.

- Der er nu gået 16 år, hvor man overhovedet ikke har reguleret på kommunalpolitikerners løn, og det betyder, at de er sakket markant bagud i forhold til alle andre. Det skal der rettes op på, så der ydes en rimelig kompensation for det afsavn, som man selv og ens familie lider, man man påtager sig en vigtig samfundsnyttig opgave, siger næstformand i Kommunernes Landsforening, Erik Fabrin (V) til avisen.dk.

LÆS OGSÅ: Tidligere V-minister trækker sig som borgmesterkandidat

Et byrådsmedlem modtager i omegnen af 100.000 kroner om året. Grundvederlaget er på 66.000 og dertil kommer mødediæter og noget ekstra i posen for eventuelle udvalgsposter. Det beløb er altså ikke blevet reguleret de seneste 16 år. Til gengæld er bunkerne af arbejde eksploderet. Tidsforbruget var i 1970 på cirka 10 timer om ugen, mens det i dag nærmer sig de 20, skriver avisen.dk.

LÆS OGSÅ: Hjemløse skal stemme på herberget

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager erkender, at vederlaget ikke matcher den arbejdsindsats, der skal lægges. Men hun fastholder, at i en tid, hvor man ændrer på andre mennneskers vilkår i forbindelse med regeringens reformer, er det svært at finde politisk flertal for at hæve vederlaget.

Medarbejderne på Danish Crown er netop gået i en anden retning og har indvilliget i at gå klækkeligt ned i løn for at deres arbejdsplads kan investere i produktionsapparatet og dermed forhåbentlig ikke behøver nedlægge arbejdspladser.

LÆS OGSÅ: Usædvanligt: Går ned i løn, giver penge til svin

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Morgan Freeman beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx