McDonald's-ansatte blev truet til at snydeMcDonald's-ansatte blev truet til at snyde

Tidligere McDonald's-managere afslører, hvordan de er blevet truet til at være positive i spørgeskemaerne, der i tre år i træk har kåret burgerkæden til 'Danmarks Bedste Arbejdsplads'.

storybild

Tidligere McD-ansatte står frem og afslører, at de blev presset til at skrive positivt om virksomheden i undersøgelse. (Billede: OLESEN GORM)

Skeletterne vælter ud af skabet hos McDonald's, efter Metroxpress i går kunne afsløre, at burgerkæden bruger ufine metoder i jagten på at blive 'Danmarks Bedste Arbejdsplads'.

En pris de i går fik for tredje år i træk.

To managers med en fortid på McDonald's står frem og afslører, at snyden omkring de omdiskuterede spørgeskemaundersøgelser er langt mere omfattende end som så:

- Vi blev indkaldt til særskilte managermøder, hvor vi blev instrueret i, hvordan vi og medarbejderne skulle udfylde skemaerne. Og på et enkelt møde blev vi indirekte truet med at miste vores stilling, hvis vi ikke svarede positivt i undersøgelsen, siger Josefine Ellehammer, der har været manager på to forskellige restauranter i Storkøbenhavn.

LÆS OGSÅ: Ansatte: McDonald's snyder sig til tops

Også Stine Bech Petersen, tidligere ‘swing manager’ på McDonald’s i Brøndby, har oplevet, at lederne har været
manipulerende.

- Vores leder sagde, at ‘ved ikke’-svarmulighederne bliver opfattet negativt. Så dem fik vi at vide, at vi ikke måtte bruge, og at vi i stedet skulle svare positivt, siger hun og genkalder, hvordan de blev bedt om at besvare skemaerne på ledernes kontor, hvor de blev kigget over skulderen.

Set i dette lys er kåringerne utroværdige, mener arbejdsmarkedforsker ved Københavns Universitet, Jesper Jørgen Due.

- Hvis den slags metoder har været anvendt i nogle tilfælde, er det et totalt håbløst resultat, som er kommet ud af den undersøgelse, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx