09/10-14 06:14; Opdateret: 09/10-14 06:28

Dansk Folkeparti vil sende flygtninge til AfrikaDansk Folkeparti vil sende flygtninge til Afrika

Venstre kalder det interessant, at DF vil sende flygtninge, der får asyl, videre til lejre i udlandet.

storybild

(Billede: Polfoto)

Tonen i den danske udlændingedebat bliver nu skærpet.

Dansk Folkeparti foreslår at sende flygtninge fra verdens krige og konfliktområder videre til et af verdens ulande, hvis de kommer til Danmark og opnår asyl. Og Liberal Alliance melder sig på banen med et lignende forslag.

Det er et krav til en eventuel borgerlig regering under ledelse af Lars Løkke Rasmussen (V), skriver Berlingske om Dansk Folkepartis forslag.

Hvert andet asylbarn er i virkeligheden voksen
Hvert andet asylbarn er i virkeligheden voksen

DF vil gå langt for, at asylansøgere ikke får foden inden for i Danmark, og partiet mener, at regeringen bør indgå aftaler med eksempelvis lande i Afrika tæt på konflikterne om, at flygtninge kan blive fløjet dertil fra Danmark.

- Jeg tror, at det med et slag vil gøre Danmark ufattelig uinteressant at søge asyl i, og derfor tror jeg, at asyltallet vil rasle ned, når de ikke kan få en opholdstilladelse i Danmark.

- Vi vil stadig leve op til vores forpligtigelse om at hjælpe flygtninge, men vi vil bare gøre det på en anden måde, siger partiets udlændingeordfører Martin Henriksen til Berlingske.

DF’er i modvind efter Facebook-opslag
DF’er i modvind efter Facebook-opslag

Danmark skal som modydelse bruge bistandsmidler på at oprette og drive asyllejre i modtagerlandet. Målet er, at Danmark slet ikke skal have udlændinge med asylstatus på dansk grund. Kun kvoteflygtninge skal ikke sendes af sted, lyder det.

Blandt andet på grund af Islamisk Stats fremmarch i Irak og Syrien forventer Justitsministeriet nu, at 20.000 asylansøgere vil komme til Danmark i 2014.

Liberal Alliance melder sig i Jyllands-Posten på banen med et lignende forslag ved at foreslå et totalt stop for alle flygtninge, der rejser til Danmark fra krige som den aktuelle i Syrien.

- Billedligt talt skal de vendes rundt i lufthavnen, ind i et fly og ned i en flygtningelejr i nærheden af, hvor de kom fra, siger partiets leder, Anders Samuelsen, til avisen.

I stedet for at få asylbehandling og beskyttelse her til lands skal flygtningene have ophold i lejre, som er betalt og drevet af Danmark. Pengene skal komme fra de milliarder, som Danmark vil spare på asyludgifter herhjemme.

Thorning vil sende flere flygtninge hjem
Thorning vil sende flere flygtninge hjem

- Selv socialdemokrater og radikale anerkender nu, at vi ikke kan tage 50.000 næste år. Og hvis vi tog 50.000, ville det stadig kun være en dråbe i havet.

- I stedet vil vi oprette et lille stykke Danmark i Jordan, Libanon eller Israel, som vi har ansvaret for, hvor vi driver og finansierer lejre. Vi lægger vores Sandholm-lejre lokalt, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Offentligheden havde ingen adgang:...
bt.dk
I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx