Af - 13/06-16 15:31

Danske unge: 'Derfor klipper vi os selv i øjenbrynet'Danske unge: 'Derfor klipper vi os selv i øjenbrynet'

De unge har forskellige forklaringer på, hvorfor de pludselig er begyndt at klippe i deres øjenbryn.

Bildstrecke im Grossformat »

Har du husket at barbere i dit øjenbryn i dag?

En ny, gammel trend er tilsyneladende vendt tilbage. Trenden, der hedder 'Eyebrow slit', går ud på, at man barberer et lille snit af øjenbrynet og har tidligere været udbredt blandt hiphoppere og typer som David Beckham, Vanilla Ice og Robbie Williams.

Hvorfor? Danske unge gør dette ved deres øjenbryn
Hvorfor? Danske unge gør dette ved deres øjenbryn

Det er især unge danske piger, der er hoppet på trenden. Et par af dem forklarer her hvorfor:

- Jeg har lavet 'eyebrow slit', da det ser mega lækkert ud. Yolo, det skulle prøves, det kan altid vokse ud igen, fortæller 16-årige Amalie Kidmose.

- Mange af mine veninder gjorde det, så jeg og min veninde tænkte, det kunne være sjovt at prøve. Det er fedt, og jeg fortryder det overhovedet ikke. You only live ones right?, lyder det fra 14-årige Freja Hald.

- Jeg så en artikel i metroxpress for cirka fire måneder siden, hvor en række kendte personer havde gjort det. Jeg blev fascineret og tænkte, at det kunne være grineren at få lavet sådan et. Først spurgte jeg min mor om lov, men hun sagde nej. Jeg gjorde det alligevel, og da jeg kom i skole næste dag, syntes de alle sammen, at det var pænt grimt. Da jeg hedder 'perkerida' på Instagram, synes jeg, det passede godt til mit image med et 'perker-cut', siger 15-årige Ida Heyde.

TV: Dette sker da komiker agerer kvinde på Tinder
TV: Dette sker da komiker agerer kvinde på Tinder

Også drenge er hoppet med på bølgen, og et par af dem fortæller her:

- Det var på mode for omkring seks-otte år siden, hvor rigtig mange drenge gjorde det. Vi gjorde det dengang, fordi folk som Bow Wow, David Beckham, Lil Wayne og mange andre kendte, gjorde det. Hvorfor det er kommet tilbage på mode, må guderne vide, da det er det grimmeste fænomen, fortæller 20-årige Nicolai Knudsen.

- Jeg har cuttet mit øjenbryn af den ene grund, at det er kedeligt at ligne alle andre. Det sætter også hurrigt en samtale i gang. Jeg fandt også ud af, at nogle piger synes, det er fedt og pænt, lyder det fra Rasmus Eriksen.

Ny forskning: Derfor får nogle 'unibrow'
Ny forskning: Derfor får nogle 'unibrow'

Det er dog ikke alle, der har snittet i øjenbrynet med vilje. Nora Yassin fortæller, det skete ved et uheld:

- Jeg kom ved et uheld til at sætte et stykke tyggegummi fast i øjenbrynet, så det måtte klipes væk. Jeg vidste slet ikke, det var på mode, men nu har jeg det.

Metroxpress har mandag modtaget bunkevis af mails fra unge piger og drenge, der har klippet i deres øjenbryn. Anthon Edwards fra Citybois valgte søndag ligeledes at klippe et hak i brynet, så det stopper formentlig ikke lige foreløbigt.

Har du også et eyebrow slit? Upload dit billede på Instagram med #mxslit.

LÆS OGSÅ: Tatovering gik galt: Nu har Tyne fire øjenbryn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx