23/08-17 12:55; Opdateret: 23/08-17 13:39

Tre film kæmper om at blive dansk Oscar-kandidatTre film kæmper om at blive dansk Oscar-kandidat

Filmene "Du forsvinder", "Gud taler ud" og "Underverden" er de danske bud på en Oscar.

storybild

Tre film kæmper lige nu om at blive Danmarks bud på en Oscar-nominering i den amerikanske filmprisuddelings kategori bedste ikke-engelsksprogede film. Filmene Du forsvinder, Gud taler ud og Underverden er valgt. Inden 30. september vælger den danske Oscar-komité et endeligt bud. Free/Alan Light/arkiv

København. En dansk Oscar-komité med syv repræsentanter fra filmbranchen og Det Danske Filminstitut har onsdag sat tre film på en såkaldt shortlist som mulige danske bud på en Oscar-kandidat i kategorien "bedste ikke-engelsksprogede film".

Det drejer sig om filmene "Du forsvinder" af Peter Schønau Fog, "Gud taler ud" af Henrik Ruben Genz og "Underverden" af Fenar Ahmad.

Claus Ladegaard, direktør for filmstøtte på Det Danske Filminstitut og formand for Oscar-komitéen, mener, at listen viser gode repræsentanter for landets filmproduktion.

- Tilsammen viser filmene kvaliteten og bredden i dansk film. Det er vedkommende historier fortalt med nerve og originalitet, siger han i en pressemeddelelse.

Listen skal kortes ned til ét dansk bud, men de tre film er med i opløbet om at blive Danmarks kandidat til de amerikanske Academy Awards, også kaldet Oscar-uddelingen.

Oscar-komitéen mødes igen 20. september for at afgøre, hvilken film der bliver den danske Oscar-kandidat.

Det er muligt for alle lande at indstille en film i kategorien "bedste ikke-engelsksprogede film". Ved Oscar-uddelingen sidste år blev der indstillet 85 film.

Der skal til uddelingen være fem nominerede. Hvilke, der er valgt, bliver offentliggjort 23. januar.

Den prestigefyldte filmprisuddeling finder næste gang sted 4. marts 2018.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx