Af Ritzau - 27/03-17 15:42; Opdateret: 27/03-17 16:28

Ni års fængsel for 26 års misbrug af svigerindeNi års fængsel for 26 års misbrug af svigerinde

52-årig mand skal i fængsel for at have misbrugt sin kones søster, siden hun var 10-11 år. Han ankede dommen.

storybild

Gennem 26 år, fra hun var 10-11 år gammel, blev en kvinde udsat for seksuelle overgreb af sin svoger. Han er mandag idømt ni års fængsel. Arkivfoto. (Billede: Colourbox)

En 52-årig mand er i Retten i Roskilde blevet idømt ni års fængsel for seksuelle overgreb på sin kones syns- og hørehæmmede lillesøster fra 1987 til 2013.

Det er et enigt nævningeting ved Retten i Roskilde, der er nået frem til dommen.

Overgrebene stod på gennem 26 år. Da overgrebene begyndte, var svigerinden, der er 12 år yngre end den dømte, omkring 10-11 år.

De mange overgreb går fra blufærdighedskrænkelser i form af udtalelser og befølinger over anden seksuel omgang end samleje til både vaginale og anale voldtægter.

Overgrebene kom frem i 2014 i forbindelse med, at manden også udsatte sin 15-årige niece for blufærdighedskrænkelse i form af udtalelser og befølinger.

Retten har ifølge anklager Anja Liin lagt vægt på, at misbruget stod på i så lang tid, og at der var tale om et svagt offer.

- Vi er meget tilfredse med, at retten har lagt samme vægt på beviserne og grovheden i sagen som os, siger Anja Liin.

Hun argumenterede i retten for en straf på otte års fængsel, men nævningetinget mente altså, at de mange års overgreb skulle straffes med ni års fængsel.

Foruden fængselsstraffen skal den 52-årige betale 180.741 kroner i erstatning og godtgørelse for tort til svigerinden og 5000 kroner til sin niece.

Manden har været på fri fod under sagen, men i forbindelse med dommen besluttede retten, at han skal varetægtsfængsles, indtil afsoningen kan begynde.

Den 52-årige ankede på stedet dommen til Østre Landsret.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx