Af Ritzau - 15/03-17 22:22

Kommuner vil have kompensation af Skat for milliardtabKommuner vil have kompensation af Skat for milliardtab

Landets kommuner føler sig snydt for kompensation af Skat for manglende inddrivelse af fire milliarder kroner.

storybild

Landets kommuner havde set frem til et plaster på såret fra Skat som kompensation for, at inddrivelsen af gæld kollapsede. Men det er ikke blevet til noget endnu. (Billede: Colourbox)

Landets kommuner føler sig snydt for en kompensation fra Skat i kølvandet på sagen om det kollapsede system til inddrivelse af gæld, EFI.

Det var meningen, at Skat på vegne af kommunerne skulle inddrive knap fire milliarder kroner hos borgere for manglende betaling af børnehavepladser, affaldsgebyrer og biblioteksbøder.

Efter at Skat i 2015 skrottede det fejlslagne it-system, indgik kommunerne aftale med regeringen om, at Skat skulle overtage nogle af de kommunale tilgodehavender.

Derved kunne kommunerne få et slags økonomisk plaster på såret for tabet.

Men kommunerne har ikke set en krone endnu, og det frustrerer formand for Kommunernes Landsforening Martin Damm (V).

- Vi er godt gale i skralden, for vi har prøvet at hjælpe Skat på alle leder og kanter med at løse noget, de burde have løst for længe siden. Det har vi lagt en masse ressourcer i, siger Martin Damm.

Han siger, at kommunerne har levet op til deres del af aftalen. Meningen var ifølge Damm, at Skat skulle vende tilbage til kommunerne med et bud på kursværdien af gældsposterne med henblik på en overtagelse.

Men intet er sket. Og jo mere støv, den gamle gæld samler, jo sværere bliver den ifølge KL-formanden at inddrive.

- Så sker der det, at jo mere, man trækker tiden i Skat, jo mindre værd bliver de tilgodehavender, vi har. Og det er penge, der burde være ude og arbejde i kommunerne i dag, siger Martin Damm.

Han frygter, at kommunerne ikke ser skyggen af den lovede kompensation, så pengene ender med at være tabt i et "stort, sort skattehul" i stedet for at gøre godt i kommunekasserne.

- Det er jordens dårligste signal, man sender til borgerne. Nemlig at dem, der ikke betaler det, de skylder til kommunerne, slipper, lyder det fra Martin Damm.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx