Af - 08/12-16 11:30

De unge har talt: Dette shot vil vi nødigst drikkeDe unge har talt: Dette shot vil vi nødigst drikke

Når din ven fortæller, at han har bestilt shots til jer, frygter mange, at han kommer tilbage med glas, der er fyldt med Fernet Branca.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: En undersøgelse, som metroxpress har fået udarbejdet af YouGov 25. oktober til 3. november 2016. Danskerne i alderen 18-29 år er blevet spurgt.

Det er torsdag, også kaldet "lille fredag", og i aften er der flere, der vælger at tyvstarte på weekendens fest og løjer ved at tage sig en drink eller to.

Men noget alkohol glider nemmere ned andet andet, og særligt når det kommer til shots, er der én flaske, som danske unge frygter bliver hældt i shotglassene.

Fernet Branca.

Det viser en ny undersøgelse, som metroxpress står bag. Her har 21 procent af danskerne i alderen 18-29 år peget på Fernet Branca som det shot, de nødigst vil drikke.

Sådan får du den optimale brandert
Sådan får du den optimale brandert

Manden, der står bag Fernet Branca's reklamer i Danmark, synes, at resultatet giver god mening:

- Det smager ikke som noget for unge. Fernet-Branca er en ægte italiensk bitter. Den kræver livserfaring og lidt mere avancerede smagsløg at forstå. De 18-29 årige har jo heller ikke indset, at livet er bittert endnu. Det finder de først ud af, når de fylder 30.

Det siger Jakob Staalby til metroxpress. Han er kreativ direktør for reklamebereauet 'Ogilvy', som står for at markedsføre den bitre flydende væske i Danmark.

Spil med: Det store Coldplay-drukspil – Drik når...
Spil med: Det store Coldplay-drukspil – Drik når...

Det er også den bitre smag, som fødevarekspert, Per Brændgaard giver skylden for Fernet Brancas placering i undersøgelsen:

- Bitter er generelt den grundsmag, der vækker mindst nydelse. Men det er et bevidst valg, for det bliver en slags "manddomsprøve" at "turde" drikke Fernet Branca, siger han til metroxpress.

Danske rappere holdt vild studenterfest: Besvimede og kørte med den forkerte vogn
Danske rappere holdt vild studenterfest: Besvimede og kørte med den forkerte vogn

Men for unge skal shots ikke længere være en alkohol, som ikke er til at holde ud. Det mener ernæringsekspert Preben Vestergaard Hansen i hvert fald.

Han forklarer, at de nye shots i højere grad smager af slik, og undersøgelsen viser da også, at de søde og syrlige shots er væsentlig mere populære blandt de unge.

LISTE: Her er 13 ting som bedste venner altid gør
LISTE: Her er 13 ting som bedste venner altid gør

- Fernet Branca er "krydre-bitter", og den smag har ikke vundet indpas i den yngre generation. Nu vil unge drikke sig i hegnet med smagen af "slikbittert", siger Preben Vestergaard Hansen, der underviser på Ernærings- og sundhedsuddannelsen på Metropol i København.

Ifølge eksperten har shots også en anden funktion end i "gamle dage".

Man brugte shots som en slags medicin. Havde man ondt i maven eller brug for noget at styrke sig på, kunne man sluge et lille glas Fernet Branca. Det smager næsten også medicinsk - af hostesaft.
Det siger Preben Vestergaard Hansen.

LÆS OGSÅ: Drak 75 shots: Det skulle han aldrig have gjort

LÆS OGSÅ: Tyller du alkohol hver weekend? Så burde du starte dagen sådan

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Medie: Nu ved vi, hvem der myrdede...
bt.dk
Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx