10/10-14 16:39

Henrik Dam: Nyt dagpengesystem skal skabe tryghedHenrik Dam: Nyt dagpengesystem skal skabe tryghed

Den nye beskæftigelsesminister får et råd med fra den afgående: Find en god løsning på dagpengespørgsmålet.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Mens en dagpengekommission er ved at finde ud af, hvordan nye regler på området skal se ud, vil Henrik Dam Kristensen (S), som fredag har fået overdraget Beskæftigelsesministeriet af Mette Frederiksen (S), ikke afsløre, hvilke idéer han selv måtte have til en kommende reform.

Men én ting er han dog sikker på:

- Det, der skal komme ud af det arbejde, skal være et system, som skaber mere tryghed, end det vi har i dag, siger den nye minister.

- Vi beder folk, der har forstand på det, hvor parterne er en del af det, om at komme med forslag til en gennemarbejdet model. Den kommer så, og så skal vi nok blive præcise, når vi ser den.

Mette Frederiksens bøn til sin efterfølger er også, at Henrik Dam Kristensen bruger masser af energi på at finde en god løsning på netop dagpengespørgsmålet.

- Vi står i en situation, hvor tusindvis af danskere er blevet hårdt ramt af en økonomisk krise og en hård indfasning af en dagpengereform.

- Vores socialdemokratiske bud, synes jeg skal være, at der skal være dagpengeregler, hvor færre falder ud af vores dagpengesystem, for tryghed er vigtigt, også når man falder ud af sit arbejde, siger Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen skal i stedet for beskæftigelsesminister være justitsminister.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægen sagde, han aldrig kom til at...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Kronprinsen dybt rørt af danskernes...
bt.dk
Kvinde og dreng kørt ned af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx