Af - 17/06-16 09:46; Opdateret: 17/06-16 12:51

17-årig får 8 års fængsel for drabet på Mads17-årig får 8 års fængsel for drabet på Mads

Gerningsmanden må have set det som sandsynligt, at offeret ville dø af et knivstik i hjertet, mener retten.

storybild

En 17-årig dreng er fredag formiddag kendt skyldig i manddrab, efter at han i november stak en jævnaldrende gymnasieelev i hjertet med en kniv.

Afgørelsen er truffet af Retten i Hillerød.

Den tiltalte og offeret, Mads Skjoldsøge, blev i efteråret 2015 uvenner, og efter få dages intense skænderier på Facebook mødtes de to drenge for at løse konflikten ansigt til ansigt.

Mødet endte dog tragisk, da den tiltalte med et enkelt knivstik dræbte Mads Skjoldsøge.

Under retssagen har den tiltaltes advokat argumenteret for, at hans klient ikke havde til hensigt at dræbe. Men den udlægning er retten altså ikke enig i.

- Retten har lagt vægt på, at tiltalte stikker kniven i brystet, og at han må have anset det som overvejende sandsynligt, at offeret ville afgå ved døden, lyder det fra retsformanden.

Retten i Hillerød straffer den 17-årig dreng med otte års fængsel.

Den afgørelse er den afdøde teenagers forældre meget tilfredse med, fortæller de efter retsmødet i Retten i Hillerød.

- Min søns morder har i dag fået den hårdeste straf for en dybt tragisk og meningsløs sag. Det er jeg glad for, siger den dræbtes far.

- Det giver en tro og en tillid til retssystemet, selv om det aldrig bringer Mads tilbage, siger han.

Selv om forældrene således føler, at drabsmanden, Abdiqani Farah Jama Ismail, fik den rigtige straf, bliver deres liv aldrig det samme, understreger de.

- Vores liv bliver helt anderledes, efter vi har mistet Mads. Vi kommer til at mangle ham i morgen, om et år og om 50 år, siger moren, Lykke Petersen.

Med fredagens dom er sagen endnu ikke forbi. Gerningsmanden har nemlig anket afgørelsen, og sagen skal derfor videre til landsretten.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx