27/10-17 08:02

DF siger nej til offentlige folk i private bestyrelserDF siger nej til offentlige folk i private bestyrelser

Alternativet skal ikke tvinge offentlige repræsentanter i private bestyrelser, mener DFs erhvervsordfører

storybild

København. Alternativet bør bruge sin tid langt bedre end at spilde tiden på at tvinge offentlige repræsentanter ind i bestyrelser for private selskaber med mere end 1000 ansatte.

Det siger Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby.

- Det er et godt eksempel på, hvad der sker, når politikere begynder at blande sig i alt for meget. Det er helt forkert med offentlige repræsentanter i private selskaber, siger Hans Kristian Skibby.

- Danske selskaber med over 100 ansatte er i forvejen meget åbne i dag. De har medarbejderrepræsentanter. Forslaget er simpelthen for meget. Det får ikke Dansk Folkepartis støtte.

Hans Kristian Skibby afviser dermed blankt Alternativet, som kræver samfundsrepræsentanter i alle offentlige bestyrelser samt i bestyrelser for virksomheder med over 1000 ansatte.

I bestyrelser skal medlemmerne være kompetente. Det klarer man ikke med et udviklingskursus, som Alternativet vil sende samfundets repræsentanter på, mener DFs erhvervsordfører.

- Bestyrelser i professionelle virksomheder skal have viden og indsigt. De skal kunne kommunikere med hinanden. Det nytter ikke, at der indsættes én i bestyrelsen, de slet ikke kan samarbejde med, mener Hans Kristian Skibby.

Store virksomheder skal i forvejen overholde lovgivning om revision og årsregnskaber, regler om god virksomhedsskik og corporate social responsibility (socialt ansvar), påpeger Hans Kristian Skibby.

- Vi har regler om, at man ikke må investere i klyngebomber og alt muligt andet. Man skulle finde noget andet at bruge tiden på i Alternativet. Det er et forkert og urimeligt forslag, mener DF's erhvervsordfører.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx