27/10-17 08:02

DF siger nej til offentlige folk i private bestyrelserDF siger nej til offentlige folk i private bestyrelser

Alternativet skal ikke tvinge offentlige repræsentanter i private bestyrelser, mener DFs erhvervsordfører

storybild

København. Alternativet bør bruge sin tid langt bedre end at spilde tiden på at tvinge offentlige repræsentanter ind i bestyrelser for private selskaber med mere end 1000 ansatte.

Det siger Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby.

- Det er et godt eksempel på, hvad der sker, når politikere begynder at blande sig i alt for meget. Det er helt forkert med offentlige repræsentanter i private selskaber, siger Hans Kristian Skibby.

- Danske selskaber med over 100 ansatte er i forvejen meget åbne i dag. De har medarbejderrepræsentanter. Forslaget er simpelthen for meget. Det får ikke Dansk Folkepartis støtte.

Hans Kristian Skibby afviser dermed blankt Alternativet, som kræver samfundsrepræsentanter i alle offentlige bestyrelser samt i bestyrelser for virksomheder med over 1000 ansatte.

I bestyrelser skal medlemmerne være kompetente. Det klarer man ikke med et udviklingskursus, som Alternativet vil sende samfundets repræsentanter på, mener DFs erhvervsordfører.

- Bestyrelser i professionelle virksomheder skal have viden og indsigt. De skal kunne kommunikere med hinanden. Det nytter ikke, at der indsættes én i bestyrelsen, de slet ikke kan samarbejde med, mener Hans Kristian Skibby.

Store virksomheder skal i forvejen overholde lovgivning om revision og årsregnskaber, regler om god virksomhedsskik og corporate social responsibility (socialt ansvar), påpeger Hans Kristian Skibby.

- Vi har regler om, at man ikke må investere i klyngebomber og alt muligt andet. Man skulle finde noget andet at bruge tiden på i Alternativet. Det er et forkert og urimeligt forslag, mener DF's erhvervsordfører.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
21 vanrøgtede hunde blev fjernet fra...
bt.dk
Forskere gør vildt fund ved lille ø:...
bt.dk
Ophidset Morten Wieghorst: Det er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx