Af Ritzau - 24/03-17 13:46; Opdateret: 24/03-17 16:18

Özlem Cekic skyder med skarpt mod SF efter sit farvelÖzlem Cekic skyder med skarpt mod SF efter sit farvel

SF ender som et ligegyldigt parti, mener Özlem Cekic efter 14 år i partiet, heraf otte år i Folketinget.

storybild

Özlem Cekic går fra SF i protest mod partiets stramme udlændingepolitik siden folketingsvalget. Arkivfoto. (Billede: Langkilde Morten)

SF's tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic, går ikke til et andet parti end SF. Hun går i protest mod SF's stramme udlændingepolitik.

Det siger hun til Ritzau.

- Nej. Jeg skal ikke videre til et andet parti, siger Özlem Cekic.

Hun skyder med skarpt mod SF'erne, som i weekenden holder landsmøde i Odense. Flere SF'ere - heriblandt SF's EU-parlamentariker Margrete Auken har også kritiseret SF's støtte til regeringens nødbremse på flygtninge.

- SF gik i regering for magtens skyld. Nu snakker SF om at gå i regering. Men man kan ikke definere, hvad man vil bruge magten til. For mig er SF endt med at reducere sig til et ligegyldigt parti, siger Özlem Cekic.

- SF mener lidt det samme som Socialdemokratiet. De læner sig op ad dem i værdipolitik og økonomisk politik. De holder sig ikke tilbage for at lave en aftale med Lars Løkke om et håndværkerfradrag til de rigeste boligejere.

Fra 2007 til 2015 sad hun for SF i Folketinget. Ved valget i 2015 fik hun næstflest stemmer af alle SF's kandidater. Men Özlem Cekic blev stemt hjem, fordi SF mistede for mange mandater.

SF støttede først regeringens nødbremse, som udelukker uledsagede flygtningebørn. Selv om SF skiftede spor i sidste stund, siger hun stadig farvel til partiet.

- Det er ikke en snak om regeringsdeltagelse, som får SF's troværdighed tilbage. De skal finde tilbage til deres rødder, hvis de virkelig gerne vil være et troværdigt parti, siger Özlem Cekic.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det er århundredes største katastrofe...
bt.dk
Dansk hitmager har fået nyt job i...
bt.dk
Alle måbede over popstjernen på tv:...
bt.dk
Afsløring: Erdogans-stikkerlinje...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx