Facebooksider udleverer gymnasieelevers sexlivFacebooksider udleverer gymnasieelevers sexliv

Billeder, hvor nordsjællandske gymnasieelever kysser, gramser på hinanden og i få tilfælde har sex, florerer på nettet i facebookgrupper med navn og billede på de involverede

Bildstrecke im Grossformat »

'Dette billede fortjener en klapsalve, her er (navn udeladt af metroxpress, red.) som lige får sneget en liste-finger ind på floor, desværre med en ukendt pige. Godt gået, hvis vi så bare vidste, om hun så godt ud.'

Sådan lyder teksten til et offentligt tilgængeligt billede, der tydeligt viser en dreng, som rører ved en piges kønsdele.

Grov sexvideo af folkeskole-elev delt blandt tusindvis af unge
Grov sexvideo af folkeskole-elev delt blandt tusindvis af unge

Billedet er postet i en sladder-facebookgruppe for et gymnasium i Nordsjælland, hvor de elever, der står bag siden, lægger billeder ud af elever, der er sammen til fester og på skiture, med navns nævnelse.


Skriv til journalist Rasmus Vendelbjerg på rvendelbjerg@mx.dk eller Cordelia Weber på cweber@mx.dk, hvis du kender noget til sagen.

Metroxpress har kendskab til adskillige lignende grupper for forskellige gymnasier i Nordsjælland.

Anna Bjerre, der er psykolog og daglig leder af organisationen Girltalk.dk, advarer om, at det kan have store konsekvenser for nogle unge, når den type billeder deles på nettet, fordi de ikke tænker over, om deres renomme kan bære det.

- Det er forskelligt, hvordan man påvirkes, og det kommer meget an på, hvor man er i gruppen. Er man populær, eller er man i farezonen? Afhængig af, hvad ens rolle er, kan den type billeder enten være et udtryk for, at man er supersej, eller at man er utroligt billig, også selv om handlingen er den samme, siger Anna Bjerre og pointerer, at de sociale medier også har været med til at tydeliggøre den type sladder på blandt andet gymnasierne.

Tidligere havde man en blå bog, og så blev tingene glemt, men nettet husker alt.

I Facebookgrupperne får pigerne, der er sammen med mere end en fyr en del mere omtale end de drenge, der gør det samme.

Pigernes udseende kommenteres også flittigt og en Facebookgruppe er udelukkende dedikeret til at dele billeder af gymnasiepigers numser.

Gymnasieelever udstiller hinandens sexliv i sladderblade
Gymnasieelever udstiller hinandens sexliv i sladderblade

'Her er lidt til mandag morgen (navn udeladt af metroxpress, red.) fantastiske göt (slang for numse, red.),' lyder et af de typiske opslag i gruppen.

Ingen af billederne, som metroxpress fandt i de forskellige grupper, så ud som om, de var taget med personen på billedets samtykke.

18-årige Ida, der ønsker at være anonym, er en af de piger, der har fået sine billeder delt i gruppen uden samtykke, men det finder hun ikke problematisk.

- Lige da billederne blev lagt ud, syntes jeg, det var lidt pinligt, og jeg tænkte da også, at jeg skulle holde lav profil i en periode, men jeg bad ikke om at få dem fjernet.

Hun oplever, at der er meget fokus på sex og sladder om, hvem der er sammen med hvem, på gymnasiet.

- Det tror jeg der er på mange af de nordsjællandske gymnasier. De har alle sammen den her type sider.

Rektor for Nærum Gymnasium, Niels Hjølund Pedersen, har ikke kendskab til Facebookgrupperne, hvor eleverne deler intime billeder af scoringer, men fortæller, at det ikke undrer ham, at de findes.

- Lige siden jeg gik i gymnasiet, har det interesseret de studerende, hvem der var sammen med hvem. I min tid fulgte vi med i skolebladets sladderspalte.

Niels Hjølund Pedersen understreger også, at gymnasiet altid vil tage det seriøst, hvis nogle føler, de bliver udstillede.

- Vi tolerer ikke mobning, og derfor tager vi alle henvendelser af den karakter meget alvorligt, men vi har ikke fået nogle, der relaterer sig til den type sider, metroxpress beskriver, fortæller han.


Skriv til journalist Rasmus Vendelbjerg på rvendelbjerg@mx.dk eller Cordelia Weber på cweber@mx.dk, hvis du kender noget til sagen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forskere: Tabletter med gavnlige...
bt.dk
Ekspert: Modegigant booker ikke prins...
bt.dk
Det er århundredes største katastrofe...
bt.dk
Premier League-spillere ville stjæle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx