Af - 11/03-14 08:43; Opdateret: 11/03-14 13:16

Hvad skete der med Jumbo? Danmarks hurtigste skildpaddeHvad skete der med Jumbo? Danmarks hurtigste skildpadde

storybild

Skildpaddeskjoldet bedrager. Det oplevede Familien Chetronoch fra Kværndrup på Fyn, da de på en varm sommerdag i 2010 slap deres russiske landskildpadde Jumbo løs i haven.


Læs også: Uvisheden er det værste: Katten forsvandt sporløst

Solen havde gjort det normalt så sløve dyr kvikkere end ventet – og pludselig var det ingen stedet at se. Det fik den 41-årige skildpadde-ejer René Chetronoch til at sætte efterlysningssedler op i lokale butikker, hvor der blev lovet 500,- kroner, hvis Jumbo blev fundet i live.


Læs også: Gitte reddede killing fra vinterkulden

Gav efterlysningen respons?

- Det gjorde den heldigvis. Jumbo blev fundet et par dage efter i en baggård. Den havde forceret cirka 500 meter i fugleflugt og var kravlet gennem flere haver undervejs. Personerne, der fandt den, havde set efterlysningen i Brugsen, så jeg kom af med de 500 kroner.

Læs også: Da Eske fløj bort - Formentlig med spurvene

Hvordan kan en skildpadde overhovedet slippe løs?

- Vi var lige flyttet hertil, og det var den første sommer. Så vi havde ikke fået bygget en ordentlig indhegning til den. Og så kan skildpadder faktisk bevæge sig hurtigere, end man tror. Især hvis de har ligget en dag i solen og er blevet varmet op. De er ret stærke og har nogle kraftige muskler, som de kan hive sig op med, så de er faktisk ret mobile.

Læs også: Tchibi flød død rundt i rør under jorden i flere måneder

Hvordan var det at miste Jumbo?

- Jeg har haft den, siden jeg var ni år gammel, så det var jo ikke godt. Men den havde det helt sikkert fint i de to-tre dage, den var væk. Det var jo sommer, så der har været masser af planter at spise af. Men nu har vi lavet en mere sikker gård til den.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx