Af Ritzau - 21/03-17 17:26

Skatteminister forsvarer boligudspil: De rige vinder mindstSkatteminister forsvarer boligudspil: De rige vinder mindst

Husejere i Guldborgsund får 2900 kroner mere om måneden, hvis regeringens forslag gennemføres, siger minister.

storybild

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) forsvarer regeringens boligskatteudspil mod kritik for at være geografisk skævt. Her venter ministeren på at komme ind til samråd om emnet. (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

Regeringens boligskatteforslag kommer samlet set boligejerne i landets yderområder mest til gode. Det budskab har skatteminister Karsten Lauritzen (V) afleveret på et samråd tirsdag.

Det sker, efter at regeringens udspil er blevet kritiseret for især at gavne de dyreste områder, især omkring hovedstaden og i Nordsjælland.

Senest har Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), der også er formand for Kommunernes Landsforening, meldt sig i koret af kritikere.

Han kalder over for netmediet DK Økonomi idéen om at fastfryse grundskylden for "ulighedsskabende".

Men skatteministeren fremhæver regeringens samlede udspil.

Det indeholder både fastfrosset grundskyld, lavere ejendomsværdiskat og afskaffelse af den højere skattesats for dyre boliger. Og så foreslår regeringen at beskære rentefradraget.

- Med det hidtidige skattestop har man mange steder på landet betalt ejendomsværdiskat af en værdi tæt på vurderingen. Mens man i de store byer har betalt af en værdi under vurderingen, siger Karsten Lauritzen.

Boligejere i landområder vil derfor virkelig kunne mærke, hvis regeringens forslag kommer igennem, argumenterer ministeren.

En del af det er nemlig, at ejendomsværdiskatten sættes ned. Den skal sænkes fra i dag 1,0 procent til 0,6 procent.

- Til gengæld vil man i de dyre områder skulle betale ejendomsværdiskat af et grundlag, der bliver sat kraftigt op, siger Karsten Lauritzen.

Det sker, fordi skattestoppet ophæves. Og samtidig skal et nyt system sikre, at vurderingerne rammer bedre. De har i høj grad været sat for lavt i de dyre områder.

- Når effekten af boligudspillet og udhulingen af rentefradraget lægges sammen, vil ejeren af et typisk hus i Guldborgsund få en forøgelse af råderummet på 2900 kroner om måneden.

- Mens ejeren af et typisk hus i Gentofte blot vil stå med en 50'er om måneden, siger ministeren.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Køen til prins Henriks båre var endnu...
bt.dk
Øksemandens far står frem: 'Hvorfor...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Brugte millioner på at ligne den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx