27/02-14 17:14

Arla beskyldes for at pumpe mælkeprisen opArla beskyldes for at pumpe mælkeprisen op

Løgismose har indbragt Arla for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det skriver LandbrugsAvisen.

storybild

Løgismose har indbragt Arla for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det skriver LandbrugsAvisen. (Billede: Polfoto)

Det lille fynske mejeri Løgismose anklager nu mejerigiganten anklager Arla for unfair konkurrence. Det skriver LandbrugsAvisen.

Problemet er - ifølge Løgismose, at Arla misbruger sin dominerende position på det danske mælkemarked. De tager for høje priser for at sælge mælk videre til små mejerier, mener mejeriet.

Arla taber til Dan Jørgensen i krig om ko
Arla taber til Dan Jørgensen i krig om ko

Derfor har man indbragt Arla for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen:

- Vi betaler en urimeligt høj pris i diverse tillæg og afgifter for at købe mælk af Arla, siger Løgismoses direktør Steen Aalund Olsen, der er stærkt utilfreds med prisstrukturen.

- Alene de priser gør, at vores færdige ost bliver fem kroner dyrere per kilo, og det ødelægger konkurrencen, siger han til avisen.

Nu vil Arla også arbejde om søndagen
Nu vil Arla også arbejde om søndagen

Det er Arlas prisstruktur på salg af mælk til andre mejerier, der især falder Steen Aalund Olsens for brystet. For det har kostet det fynske privatejede mejeri mange penge.

- Jeg tror, at det har kostet os 10 millioner kroner, som vi har betalt for meget i mælkepris, siden de ændrede afregningsmodellen for 10 år siden, siger direktøren.

Det høje priser betyder, at eksempelvis Løgismose skal betale 30-40 øre pr. liter over Arlas priser. Og en del af pengene ryger direkte ned i mælkebøndernes pengepung.

Arla snyder med 24 timers-garanti
Arla snyder med 24 timers-garanti

- Ifølge aftalerne i tidligere fusioner er Arla forpligtet til at optage alle landmænd som andelshavere. Men ikke som økologer, siger Steen Aalund Olsen.

- Det kan jeg ikke se logikken i, og det gør, at både landmænd og deres banker er usikre på at forlade Arla og gå til en konkurrent, siger direktøren.

Grådige danske mødre udnytter Arla
Grådige danske mødre udnytter Arla

Kommunikationschef i Arla, Astrid Gade Nielsen, siger, at man i Arla er ked af at få en klage fra et andet, dansk mejeri.

- Vi sælger rå mælk til flere mejerier, og vi er meget opmærksomme på vores forpligtelse til at sælge rå mælk til de konkurrerende danske mejerier, siger hun.

Astrid Gade Nielsen ønsker ikke at kommentere sagen yderlig, så længe sagen behandles af myndighederne.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung kvinde voldtaget: Selfie fik...
bt.dk
Sigtelse: Mor voldtog fireårig søn 20...
bt.dk
Fleggaard købte kendt...
bt.dk
Ejgil på 72 er træt af overklassen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx