Af - 03/09-13 22:30

Flere enlige får delebørnFlere enlige får delebørn

En ny familieform vinder frem. Singler finder en 'med-mor' eller 'med-far', som de kan få et delebarn med

storybild

(Billede: Polfoto/PhotoAlto/Frédéric Cirou)

Børn skal have kærlighed og ikke nødvendigvis en mor og far under samme tag. Det er tanken bag flere voksnes handling, når de enten gennem netværk eller på internettet finder en 'med-mor' eller 'med-far'.

»Vi kender til en hel del tilfælde at netop det. Og det er jo langt fra alle forældre med delebørn, vi hører om. Det er mit indtryk, at det er en måde, som flere og flere benytter sig af,« siger Helle Petersen, der er direktør for delebarn.dk.

LÆS OGSÅ: Peter prøver Facebook: Hvem vil føde mit barn?

Hun forklarer, at den nye tendens vinder frem i kølvandet på bølgen af alene-forældre.

»Man ser på alene-forældre i ens omgangskreds, at det er hamrende hårdt, og måske synes man også, at et barn skal have to forældre. På denne måde får man begge dele og kan fortsat leve sit barnløse-liv engang imellem,« siger Helle Petersen.

Hun er ikke den eneste, der kender til den nye konstellation at stifte familie. Børnepsykolog Lise Merrild er også stødt ind i 'især homoseksuelle, der har den slags ordning'.

»Der er komplikationer forbundet med den måde at stifte. Når der ikke oprindeligt har været en relation mellem forældrene, så er det svært for barnet at relatere sig til familieforholdet. Desuden kan er der på længere sigt grobund for mange konflikter,« siger Lise Merrild.


LÆS OGSÅ: Peter prøver Facebook: Hvem vil føde mit barn?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksperter jubler over Kronprinsessens...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Gitte brugte to timer på at køre 200...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert: Derfor fik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx