24/11-17 11:07

Mand død efter episode i Københavns Lufthavn: 'Hold kæft, hvor var de hårde de der betjente'Mand død efter episode i Københavns Lufthavn: 'Hold kæft, hvor var de hårde de der betjente'

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har indledt en efterforskning af politiets adfærd i forbindelse med tvangsudsendelsen af en mand fra Algeriet.

storybild

En algerisk mand mistede bevidstheden i et fly, da han skulle tvangsudsendes. To dage senere døde han. Arkivfoto. (Billede: Vibeke Toft)

Flankeret af betjente mistede den 34-årige mand bevidstheden i et fly, da han mandag morgen skulle sendes hjem.

To dage senere døde han på sygehuset.

En passager på flyet, der havde kurs fra København til Paris, oplevede episoden på nærmeste hold. Hans sæde var kun få pladser fra den nu afdøde algerier.

- Jeg kunne se, at der var tre betjente på ham. To af dem lå oven på ham, og den tredje holdt ham tilbage i sædet. Derudover var der en kvindelig betjent, der stod og skærmede af for passagerer på vej ind i flyet, siger vidnet, Michael Thorvaldsson, til Ekstra Bladet.

Michael Thorvaldsson var efter eget udsagn overrasket over, hvor voldsomt politiet agerede. Og pludselig blev manden helt stille.

- Kort efter spurgte de i højttalerne, om der var en læge om bord, og det var der tilfældigvis. Lægen gav ham kunstigt åndedræt og hjertemassage, indtil en ambulance kom og kørte ham væk, siger Thorvaldsson til Ekstra Bladet.

- Hold kæft, hvor var de hårde de der betjente. Det var voldsomt, tilføjer han.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har nu indledt en undersøgelse af sagen.

Det sker helt rutinemæssigt, når en person afgår ved døden eller kommer alvorligt til skade, mens den pågældende er i politiets varetægt.

Når politiklagemyndigheden er færdig med sin undersøgelse, vil den sende en redegørelse til Statsadvokaten for København, som så skal afgøre, om nogen skal sigtes og eventuelt tiltales i forbindelse med den 34-åriges død.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Klopp efter vild målfest: Det var tæt...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Sover du dårligt? Så skal du øve dig...
bt.dk
Spare-myte: Så dyre er dine vaner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx