Af Ritzau - 19/12-16 17:35

DF vil ikke have sværere spørgsmål til indfødsretsprøveDF vil ikke have sværere spørgsmål til indfødsretsprøve

Det kan ikke undre, at mere end to af tre tog indfødsretsprøven, mener DF's ordfører Christian Langballe.

storybild

Dansk Folkepartis indfødsretsordfører Christian Langballe finder den ny indfødsretsprøve "i den lette ende". (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Dansk Folkeparti kræver ikke sværere spørgsmål, selv om indfødsretsprøven, der fandt sted 1. december blev bestået af to af tre blandt 3359 deltagere.

Det siger DF's indfødsretsordfører, Christian Langballe.

- Den nye indfødsretsprøve ligger i den lette ende. Jeg kan ikke detailstyre, hvordan de laver disse prøver. Det har jeg heller ingen intention om, siger han.

En bestået prøve er en betingelse for at få dansk statsborgerskab.

Christian Langballe vil drøfte prøven med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), men kræver altså ikke sværere spørgsmål.

Han tog prøven uden besvær. Det undrer ham ikke, at to af tre klarede prøven, som er et krav for at få dansk statsborgerskab.

- Jeg kunne tage prøven uden noget problem. Menneskene, der tager prøven, har 45 minutter. Hvis man har læst på lektien forinden, så virker den meget let. Men det er ministeriet, der udsender prøverne, siger Christian Langballe.

Prøven skal ifølge ham sikre, at nye statsborgere ved noget om dansk kultur og historie.

Forrige gang kom kun en af tre deltagere - 31 procent - gennem nåleøjet. Indfødsretsprøven blev indført efter en aftale i oktober 2015 mellem blandt andre regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Dansk Folkeparti har før ment, at prøven er for let. Men ifølge Inger Støjberg viser en evaluering, at prøven har en "tilfredsstillende sværhedsgrad".

Mange har forberedt sig godt på prøven. Mange vidste, at Danmark, Norge og Sverige var med i Kalmar-unionen, at Grundtvig var en vigtig inspiration til højskoler, og at overenskomster indgås af fagforeninger og arbejdsgivere.

Det konkluderer Styrelsen for International Rekruttering og Integration ifølge ministeriet.

Ved den forrige prøve kritiserede flere, at deltagerne skulle vide, om den første film i serien om Olsen Banden havde premiere i 1968, 1970 eller 1971. Det kritiserede Inger Støjberg også.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Nedtælling til Champions...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Ingen opdagede, hvem der OGSÅ vinkede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx