21/10-14 17:01

Aarhus-borgmester sigtet i SMS-sagAarhus-borgmester sigtet i SMS-sag

Jacob Bundsgaard (S) er blevet sigtet for uberettiget at have læst beskeder fra utilfredse kranførere.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og tidligere havnedirektør Bjarne Mathiesen bliver nu sigtet af statsadvokaten i en sag om overtrædelser af straffelovens paragraf 263 - lov om brevhemmelighed.

Det fremgår af en afgørelse fra statsadvokaten, som TV2 Østjylland er i besiddelse af.

Statsadvokaten går således imod Østjyllands Politi, der tidligere valgte at henlægge sagen, hvor Jacob Bundsgaard som formand for Aarhus Havn og den daværende havnedirektør Bjarne Mathiesen anklages af en gruppe kranførere for uberettiget læsning af SMS-beskeder.

Grov sms-besked koster diskotek 5.000 kroner
Grov sms-besked koster diskotek 5.000 kroner

Tre kranførere blev fyret på baggrund af en SMS-korrespondance med de øvrige kranførere om en konflikt mellem kranførerne på Aarhus Havn og havnens ledelse tilbage i 2012.

Dengang var Bjarne Mathiesen direktør på Aarhus Havn, og Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard var - og er stadig - formand for havnebestyrelsen. Ledelsen i Aarhus Havn havde angiveligt i hemmelighed ransaget en kranførers arbejdsmobil.

Ifølge kranførerne læste ledelsen på Aarhus Havn en lang række SMS-beskeder mellem tre kranførere og deres 25 havnekolleger. Beskederne omhandlede en arbejdskonflikt.

Efterfølgende blev tre kranførere, heraf to arbejdsmiljørepræsentanter, i november 2012 bortvist.

Rockere skal i fængsel for afpresning og narko
Rockere skal i fængsel for afpresning og narko

Det fik 28 kranførere til at melde Jacob Bundsgaard og Bjarne Mathiesen til politiet, men 7. februar 2013 standsede Østjyllands Politi efterforskningen i sagen.

Sagen har efterfølgende været forbi Statsadvokaten et par gange, og hver gang har Statsadvokaten anmodet politiet om at fortsætte sagen.

Senest valgte Østjyllands Politi 9. oktober at standse efterforskningen, hvilket havnearbejderne på ny klagede over.

Statsadvokaten skriver i sin afgørelse, at han anmoder Østjyllands Politi om at genoptage efterforskningen, ligesom statsadvokaten har besluttet at foretage sigtelser mod Jacob Bundsgaard og Bjarne Mathiesen.

Borgmester og formand for havnebestyrelsen Jacob Bundsgaard (S) er tirsdag ikke til rådighed for interview, men i en skriftlig kommentar skriver han til TV2 Østjylland.

- Jeg er blevet oplyst om, at statsadvokaten har omgjort Østjyllands Politis afgørelse om at henlægge sagen, således at efterforskningen skal fortsætte.

SAS lemper mobil-regler
SAS lemper mobil-regler

- Jeg står naturligvis til rådighed i forhold til politiets arbejde, hvis der stadig måtte være aspekter i sagen, som, statsadvokaten ikke mener, er belyst. Politiet skal nu have ro til den videre efterforskning, og jeg har derfor ikke yderligere kommentar, skriver borgmesteren.

Lokalmediet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bjarne Mathiesen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Alvorlig ulykke: Mand kørt på...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx