Af - 18/11-16 08:11; Opdateret: 18/11-16 08:50

Overlæge: Her er den sygdom, du godt kan tage på arbejde medOverlæge: Her er den sygdom, du godt kan tage på arbejde med

Hver femte tager ofte på arbejde, selvom de er syge, viser ny undersøgelse.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

En ny undersøgelse udført for avisen.dk viser, at 20 procent af danskerne ofte tager på arbejde, selv om de reelt er syge.

En læge fra Statens Serum Institut advarer imod, at man tager på arbejde for at smitte andre. Der er dog en sygdom, som det er 'ok' at møde ind med på job ifølge doktoren.

Det skriver avisen.dk.

Hosten, harken og glødende feber er åbenbart ikke noget, man satser på at holde for sig selv, når danskerne møder ind på job. En femtedel melder nemlig i en ny rundspørge, at de tropper op hos kollegerne, selvom de reelt stadig kan være smittende syge. 70 procent gør det ind i mellem, viser undersøgelsen.

Ifølge en overlæge fra Statens Serum Institut er det en dårlig idé, at slæbe dårligdommen med på kontoret.

- Hovedreglen er, at man ikke skal komme på arbejde, hvis man er syg, siger Tyra Grove Krause, overlæge og afsnitsleder på infektionsepidemiologi, Statens Serum Institut overfor avisen.dk.

Nyt studie: Dette klokkeslag er bedst at melde sig syg på
Nyt studie: Dette klokkeslag er bedst at melde sig syg på

Overlægen forklarer, at man sige, at man er syg, når man for eksempel har feber, og ikke kan præstere det samme rent fysisk.

- Feber er et tegn fra kroppen på, at den ikke har det godt. Hvis man ikke giver den hvile, gør man ikke noget godt for helbredelsen, siger hun.

Overlægen mener dog, at man godt kan møde ind med en mild forkølelse. Det er ofte en lidelse, som mange er ramt af en temmelig stor del af året. Her anbefaler hun dog, at man tager sine forholdsregler og sørger for, at man hoster ned i armen og får vasket hænder ofte.

Fans er nervøse over foto af Khloe Kardashians talje
Fans er nervøse over foto af Khloe Kardashians talje

Sociolog og forsker ved Aalborg Universitet Claus D. Hansen påpeger, at danskerne i mange brancher blot skubber problemerne foran sig, hvis de tager en dag på skjoldet. Det betyder bare, at de møder ind til en større arbejdsopgave, hvis de vælger at ringe til chefen og tage en sygedag.

- Hvis der er skåret ned på vikardækningen, betyder ens sygedag, at man tager en fridag eller afspadseringen fra en anden. Det kan få mange til at møde op syge, siger Claus D. Hansen overfor avisen.dk.

LÆS OGSÅ: Mand blev alvorligt syg - kobles sammen med indtag af energidrikke

LÆS OGSÅ: Val Kilmer har kræft: - Det ser ikke godt ud

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx