31/10-17 15:01; Opdateret: 31/10-17 16:44

DF vil have ny strategi for hjemsendelse af flygtningeDF vil have ny strategi for hjemsendelse af flygtninge

Der må udvikles strategier for, hvordan det sikres, at flygtninge forlader Danmark igen, mener Thulesen Dahl.

storybild

København. Der må udarbejdes en ny taktik for, hvordan det sikres, at flygtninge kan forlade Danmark igen. Det står øverst på Dansk Folkepartis ønskeliste, når partiet diskuterer udlændingepolitik på finansloven med regeringen.

For det skal være helt tydeligt, at flygtninge, der har fået asyl eller er blevet afvist, på et tidspunkt skal tilbage til det land, de er kommet fra.

Sådan lyder meldingen fra partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, på vej til forhandlingsbordet i Finansministeriet tirsdag eftermiddag.

- Det er afgørende for os, at vi får et strategiskifte i forhold til, hvordan vi hjælper udenlandske borgere i Danmark. Det gælder både i forhold til dem, der bliver afviste asylansøgere, og dem, der får asyl.

- De skal hjælpes i Danmark midlertidigt. De skal ikke hjælpes i Danmark permanent, siger DF-formanden.

Regeringens linje over for flygtninge er ikke, som den skal være. For når udlændinge kommer til Danmark og får asyl, begynder integrationsprocessen med det samme, kritiserer Dansk Folkeparti.

- Det er i virkeligheden ud fra en erkendelse af, at de mennesker kommer til at være i Danmark altid. Sådan skal det ikke være, konstaterer Thulesen Dahl.

I stedet bør flygtninge, som har fået asyl i Danmark, blive udrustet med kompetencer, der klæder dem på til at tage tilbage til det land, de er kommet fra, foreslår formanden.

- Jeg regner med, at det kommer til at tage noget tid i diskussionen mellem regeringen og os. For regeringen har udstyret folk, der kommer til landet og får asyl, med dagpengeret og lignende, lyder kritikken fra Thulesen Dahl.

Når flygtninge er i Danmark, så skal de bidrage til det danske samfund. Sådan lyder svaret på DF's ønske fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), som sad med ved forhandlingsbordet.

- For os handler det om, at så længe man er her, skal man bidrage, forsørge sig selv og sin familie. Man skal selvfølgelig også lære sproget og tage den helt almindelige danske hverdag til sig.

Det er selvfølgelig regeringens udgangspunkt, at flygtninge kun skal være i landet, så længe de har brug for beskyttelse, konstaterer ministeren.

- Så kan man dygtiggøre sig, mens man er her. Det kan man tage med sig til sit hjemland, når det skal genopbygges, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Læge i desperat opråb: Løkke, du...
bt.dk
Irina efter bruddet: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx