Af - 19/06-16 11:28

Glemmer du dette kan din vandflaske give dig diarréGlemmer du dette kan din vandflaske give dig diarré

Ny undersøgelse viser, at 69 procent genbruger deres vandflaske. Men det er ikke helt uden risiko. Vasker du den ikke med sæbe mellem påfyldning, kan det gå galt.

Bildstrecke im Grossformat »

Otte procent genbruger deres vandflaske flere end 30 gange, viser en ny undersøgelse, som metroxpress har fået foretaget af YouGov.

På stranden, på studiet, i fitnesscentret og i toget. For mange danskere gælder det, at vandflasken er med dem over alt, og for fleres vedkommende, er det den samme flaske, som følger dem i hælene.

64 procent fylder nemlig nyt indhold i deres vandflaske, når flaskens originale indhold er drukket. Det viser en ny undersøgelse, som metroxpress har fået udarbejdet af YouGov.

Men det er ikke helt ufarligt at genbruge vandflasken - i hvert fald hvis du undlader at vaske den med vand og sæbe mellem hver påfyldning.

- Bliver du ved med at genbruge flasken, begynder der at gro bakterier i låget og nede i flasken som kan give diarré, siger Lisbeth Truelstrup Hansen, professer i mikrobiologi på DTU Fødevareinstituttet til metroxpress.

Ekspert: Så farligt kan det være at drikke for meget vand
Ekspert: Så farligt kan det være at drikke for meget vand

Hun bliver bakket op af Lisbeth Kyndi Bergen, der er hygiejnesygeplejerske på infektionshygiejnisk enhed på Rigshospitalet:

- Det er ulækkert, hvis du bruger vandflasken uden at vaske den mellem påfyldningerne. Vand er et godt vækstmedium for bakterier, så hvis du ikke vasker den grundigt ved åbningen og i låget, hvor mundmulebakterierne kan ligge og opformere sig, så man risikerer at få diarré, siger hun

TV: Se hvordan dildo og vandflaske bliver til genial lufthavnsspøg
TV: Se hvordan dildo og vandflaske bliver til genial lufthavnsspøg

15 procent af deltagerne i undersøgelsen genbruger deres vandflaske tre til fire gange, mens otte procent fylder vand på flasken flere end 30 gange. Og det er ikke kun sæbe, man skal huske, hvis vandflasken ikke skal blive en større bakteriebombe.

- Hvis folk opbevarer deres vandflasker ved en stuetemperatur,  giver det bakterierne endnu bedre mulighed for at formere sig, frem for hvis vandflasken ligger i et køleskab. Bakteriedannelsen er også afhængig af, hvor lang tid vandet ligger i vandflasken, siger Jakob Clemen til metroxpress. Han er miljøkonsulent i Plastindustrien.

Så meget sparer du ved at tisse i brusebadet
Så meget sparer du ved at tisse i brusebadet

LÆS OGSÅ: Det koster det at fylde badebassinet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx