Af Ritzau - 25/10-16 16:00

Tidligere direktør mistænkes for svindel for 36 millionerTidligere direktør mistænkes for svindel for 36 millioner

Onsdag tager Retten i Odense hul på en langvarig svindelsag mod tidligere ejer og direktør i Redningsgruppen.

storybild

Retten i Odense tager onsdag hul på en svindelsag mod den tidligere direktør i og ejer af Redningsgruppen. Han er tiltalt for at have svindlet for 36,2 millioner kroner. (Billede: Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau)

Når den tidligere ejer og direktør i Redningsgruppen onsdag tager plads på anklagebænken i Retten i Odense, lyder anklagen på svindel for 36,2 millioner kroner.

Det skriver TV2 Fyn på sin hjemmeside.

Redningsgruppen og en række tilknyttede selskaber ville tage kampen op med Dansk Autohjælp og Falck på markedet for autohjælp og redning.

Men i stedet for en blomstrende forretning endte koncernen i en dramatisk konkurs og altså nu en omfattende retssag mod den 44-årige hovedperson i sagen.

Ifølge anklageskriftet endte konkursen med en gæld på 55 millioner kroner til kreditorerne, der blandt andet tæller flere banker, leasingselskaber, forsikringsselskaber og underleverandører, skriver tv2fyn.dk.

Anklageskriftet, der er på en snes sider, omhandler blandt andet skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed, grov overtrædelse af bogføringsloven, dokumentfalsk af særlig grov karakter og bedrageri af særlig grov beskaffenhed.

Der er ifølge anklageskriftet tale om en lang række ulovlige dispositioner i perioden 2008 til udgangen af 2014, oplyser TV2 Fyn.

Sagen er henlagt til retten i Odense, fordi efterforskningen oprindelig startede med undersøgelser af selskaber i Middelfart og Nr. Aaby med forbindelse til Redningsgruppen.

Men sagen omhandler også forhold i Aabenraa, Esbjerg, Fredericia, Hjørring, Randers og Risskov.

Der er afsat 18 retsdage til sagen, og dommen ventes at falde i marts næste år, skriver tv2fyn.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx